‘Boydak Holding aldığımızdan daha iyi duruma gelecek’

Boydak Holding CEO’su Ertunç Laçinel, Kayseri’de 260 şehit ailesine mobilya desteği sağlayacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE KEVEN ŞİMŞEK
İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Boydak Holding tarafından şehit ailelerine yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atılmak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Boydak Holding CEO’su Ertunç Laçinel, Kayseri’de 260 şehit ailesine mobilya desteği sağlayacaklarını, Hacılar ilçesinde de okul yapımı ile ilgili protokol imzalayacaklarını belirtti.

Toplantıda TMSF’nin geçtiğimiz ay elindeki varlıklarla ilgili ‘danışman’ ihalesine çıkılması ve listede Boydak Holding şirketlerinin de yer aması üzerine Boydak Holding ’in satışı yönündeki soruya cevap veren Laçinel, “Sadece TMSF yönetimi kendinde olan şirketleri inceledi. Şimdi orada satışa konu firmalar diye bir liste var. Bu bir danışmanlık. Bu danışmalığın da belirli bir adlandırılması var. O adlandırılmaya istinaden de bu şekilde kullanıldı. Bu şirketlerin satışı ile ilgili üst mercilerin söyledikleri ortada. TMSF görevini yapıyor. Adaletli şekilde şirketlerin değerlendirmesini yapıyor. Değerlendirmesini yapmazsa zaten bu olmaz. Onun için söz konusu olan açtığı bir ihale ve o ihalenin sonuçları . Ne olursa olsun, günün sonunda bu şirketler aldığımızdan daha iyi duruma gelecek” diye konuştu.

42 bayi ile yollar ayrıldı

Holdingin güçlü olduğu mobilya markalarında cirosal anlamda önemli bir başarı elde ettiklerine işaret eden CEO Laçinel, “Biz buraya başka şeyler yapmaya gelmedik. Biz buraya ticaret yapmaya geldik. Ticareti yaparken de elimizden geldiği kadar istihdamı koruyup, artırma yönünde geldik ve bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Biz son 5 yılın en yüksek cirosunu elde ettik, İstikbal, Bellona ve Mondi markalarında. Bu sadece geldiğimiz döneme ait değil, bundan önceki 5 yılı da kapsayan bir başarı oldu. Bu vesileyle benimle beraber çalışan tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tüm olumsuzluklara rağmen böyle bir başarı elde ettiklerini ifade eden Laçinel, “FETÖ’den dolayı yaklaşık 42’ye yakın bayi ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bunlar da yüksek cirosu olan bayilerdi. Buna rağmen bu konjonktürde bu başarıyı elde etmek önemli. Cirosal anlamda 2015 yılı rakamlarını yakaladık. Gerek yurtiçindeki satış hedeflerimizi gerekse ihracat hedeflerimizi 2017 yılı için yüzde 30 oranında artırdık. Bizler mücadelemizi, dünyada ve ülkemizde markalarımızın verimliliğini artırmak ve globalleşme yönünde uluslararası standartlara erişmek için veriyoruz”dedi. Laçinel, basın mensuplarına bilgi verme noktasında şeffaf ve açık olduklarını vurguladı.

Türkiye’nin milli bir değeri

Holding yöneticilerine basın mensuplarını bilgilendirme noktasında hassas davranılması yönünde talimat veren Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da, “Boydak Holding Türkiye’nin bir milli bir değeri. Devletimizin, hükümetimizin de talimatı, buraya gelen profesyonel arkadaşlarımızla birlikte ileriye götürülmesidir. Talimatlar bu doğrultuda verildi. Ciroları daha da ileriye götüreceğiz. TMSF’ye geçmiş olan bu kuruluş milli varlığımızdır” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir