Boyteks, iki yılda yatırıma 35 milyon euro harcayacak

Faaliyetlerini yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğü bir alanda yapan Boyteks Tekstil, bu yıl ve 2017'de yaklaşık 35 milyon euro bütçeye sahip yatırım yapmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yatak kumaşı, döşemelik kumaş ve halı alanlarında üretim faaliyetimize devam eden Boyteks Tekstil, kapasite artışı, modernizasyon ve üretim alanında yatırımlarına devam ediyor. Geçen yılı yüzde 20'nin üzerinde büyüme kaydeten firma, bu yıl ve 2017'de yaklaşık 35 milyon euro bütçeye sahip yatırım yapmayı ve büyüme odaklı stratejisine devam etmeyi hedefliyor.

Boyteks Tekstil Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, kurulduğu günden bugüne stratejileri, verimli operasyonel becerileri ve etkin risk yönetimleriyle global anlamda sektörün önde gelen bir firmasını olduğunu belirterek, "Markalı ihracatta Türkiye'nin ilk 10 firması içerisinde yer alıyoruz. 2014 Haziran ayında Turquality programına dahil olan markamız, önümüzdeki iki yıl içerisinde yatırım ve büyüme odaklı bir strateji izliyoruz. Bu yıl ki yatırım alanımız makine, üretim merkezi ve modernizasyonu olarak belirledik. Bu bağlamda Kayseri'de yer alan üretim merkezine ek kapalı alan ile ek tesis inşa etmeye başladık. Ek üretim tesisleri bittiğinde Boyteks, örme kumaş kapasitemizi de yüzde 20 oranında artıracağız" dedi.

"Tüm üretim süreçlerini entegre halinde tek çatı altında yapıyoruz"

2002 yılında kurulan Boyteks, genç bir marka olmasına rağmen bugün dünyanın lider yatak kumaşı üreticileri arasında yer alıyor. Küresel arenada yüzde 9'un üzerinde pazar payına sahip markanın ürünlerini 100'den fazla ülkede yatak ve mobilya üreticileri tercihi ediyor. 2003 yılında Bursa'da kurulan Boyteks döşemelik kumaş işletmesi ve 2011 yılında kurulan Boyteks Halı işletmesi ile Boyteks endüstriyel tekstilde bugün dünyanın önde gelen tekstil markalarından biri durumda.

Boyteks Tekstil Genel Müdürü Yıldırım, inovatif yaklaşım, doğru pazarlama stratejisi ve Turquality'nin de desteği ile yurtdışındaki mağazalaşma süreçlerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Yıldırım, "Dünyada 50'den fazla bayi ve temsilcilerimiz ile müşteriler için katma değer yaratan ve onlara daha iyi hizmet sunmaya çalışıyoruz. Markamızın global pazarlardaki yolculuğu Turquality programı ile hız kazandı. Markalı ihracatta Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Boyteks, Türkiye ekonomisine yıllık 200 milyon dolar katkı sağlıyor. Yatak kumaşı tesisleri ve hammadde üretimi gibi tüm süreçleri entegre halinde tek çatı altında yapıyoruz. Faaliyetlerimizi yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğü bir alanda yapıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir