BTB: Hep birlikte çalışma zamanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine desteğini belirten BTB Yönetim Kurulu Başkanı Matlı, 'Artık hep birlikte çalışma ve istihdamı artırma zamanı' diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - İş dünyası ve çalışma hayatına yönelik son günlerde gerçekleştirilen düzenlemeleri değerlendiren Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Reel sektörün temsilcileri olarak moralimizi ve gücümüzü yükselten bu desteklerin ekonomimize ve yatırımlara yeniden ivme kazandıracağından gönülden inanıyoruz. Artık hep birlikte çalışma, üretme ve istihdamı arttırma zamanıdır” dedi.

Yeni yatırımların desteklenmesi ve mevcutların da teşviki başta olmak üzere, vergi düzenlemeleri, cazibe merkezleri, nefes kredisi, KOSGEB destekleri ve son olarak istihdam teşviklerinin iş dünyasının morali ile birlikte çalışma şevkini daha da arttırdığını ifade eden Matlı, şunları kaydetti:

“Cazibe merkezleri, nefes kredisi, KOSGEB destekleri ile birlikte Hükümetimizin beyaz eşya, mobilya ve konut sektörlerindeki vergi indirimleri, vergisini zamanında ödeyenlerin ödüllendirilerek vergi oranlarındaki indirim gibi düzenlemeler çok önemli bir adım oldu. Son olarak Cumhurbaşkanımızca liderliği üstlenilen ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında, işverenlerin 2017 yılında yeni işe alacakları çalışanlar için ödemeleri gereken primlerin devletimiz tarafından karşılanması ve söz konusu çalışanlardan gelir vergilerinin alınmamasına yönelik düzenlemesi memnuniyet vericidir. Artık hep birlikte çalışma, üretme, istihdamı arttırma ve ülkemize değer katmaya devam etme zamanıdır.”