BTB’nin 2017 yılı bütçesi 4 milyon TL

Meclis Başkanı Mehmet Aydın’ın başkanlığında toplanan BTB meclisinde, 4 milyon TL olarak belirlenen 2017 yılı bütçesi oylanarak kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Bursa Ticaret Borsası’nın 2016 yılındaki son meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mehmet Aydın’ın başkanlığında toplanan BTB meclisinde, 4 milyon TL olarak belirlenen 2017 yılı bütçesi oylanarak kabul edildi.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Bütçemizin borsamıza hayırlar getirmesini diliyorum. 2017 yılı bütçesinde sadece yüzde 15’lik bir artış yapıldı. Bunun nedeni ise üyelerimizin, TOBB’un hayata geçirdiği Nefes Kredisi’nden daha uygun koşullarla yararlanabilmesine ve finansmana daha kolay ulaşabilmesine olanak tanımak. Bu noktada aldığımız bu kararın tekrar hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Borsa üye sayısının kasım ayı itibari ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak, 964 olduğunu belirten Matlı, BTB’nin işlem hacmindeki gelişmelere de değindi. Matlı, “2015 yılının Kasım ayında 189 milyon 740 bin TL olarak gerçekleşen işlem hacmimiz, bu yıl yüzde 21,92’lik bir artışla 231 milyon 328 bin TL oldu. Bu rakamlar biz gösteriyor ki işlem hacminde de istikrarlı bir büyüme içerisindeyiz” dedi.