BTSO Başkanı: Türkiye’ye ve Bursa’ya güvenen hiçbir yatırımcı kaybetmeyecek

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ihracattaki başarısının 2017 yılında artarak süreceğini belirterek, “Türkiye’ye ve Bursa’ya güvenen hiçbir yatırımcı kaybetmeyecek” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri Bursa basını ile iftarda buluştu. Türkiye’nin yılın ilk çeyreğinde gösterdiği yüzde 5’lik büyüme başarısının iş dünyasına büyük moral verdiğini dile getiren Başkan Burkay, referandumun ardından oluşan güven ve istikrar ortamıyla birlikte Türkiye ekonomisindeki büyümenin devam edeceğine inandıklarını vurguladı.

BTSO öncülüğünde Bursa’ya kazandırılan Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi TEKNOSAB’ın bayramdan sonra temelini atacaklarını ifade eden İbrahim Burkay, “Uluslararası sermayeli teknoloji şirketlerini bu bölgeye getirmeyi istiyoruz. Ülkemize gelmeyi planlayan her grubun alternatifsiz tek adresi TEKNOSAB olacaktır. TEKNOSAB’ta yer alacak şirketler ihracata dayalı teknoloji firmaları olacağı için bölgemiz, ülke ekonomimize büyük katkı sunacak” diye konuştu. Burkay ayrıca sektörlerden gelen talep üzerine makro projeleri arasında bulunan Organize Ticaret Bölgeleri için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Burkay, “Başarı odaklı, örnek ve inovatif bir yaklaşımla Organize Ticaret Bölgeleri’ni Bursa’da hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 11 farklı sektör için kümelenme grupları olarak planladığımız bu bölgeler, Bursa’nın gelecek vizyonuna da büyük katkı sağlayacak” dedi.

“Yerli otomobil, biraz magazin haline geldi”

Bursa’da otomotiv, makine ve tekstil sektörleri başta olmak üzere tüm stratejik alanlarda 4 yıldır yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve firmaların yetenek matrislerini çıkardıklarını ifade eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kentin taşıdığı potansiyele dikkat çekti. Bursa’nın dünya devleriyle önemli işbirlikleri yaptığını, Türkiye’nin de milli projelerinde önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Burkay, yerli otomobil konusunda da Bursa’nın en doğru adres olduğunu ifade etti.

Başkan Burkay, “Yerli otomobil, biraz magazin haline geldi. Biz o magazinin içine girmek istemiyoruz. Her bölge, il, ilçe, ‘Yerli otomobil bizde olmalı’ diyor. Bu konuda biz 4 yıldır çalışıyoruz. Bizim raporlarımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığına sunuldu. Şu anda bir girişim grubu oluşturulmaya çalışılıyor, TOBB çatısı altında. Parayı veren, nerede yapacağına da karar verir. Yatırımcı grubunun en önemli kriterleri belli. Tedarik zincirini nasıl sağlayacak, yan sanayi nasıl oluşturacak? Tabii ki burada birinci merkez Marmara bölgesindeki Bursa, İzmit, Adapazarı'dır. Otomotiv'in en çok kümelendiği yerler. Bu bölgelerde böyle bir yatırım yapacak hazır bir alan yok. O açıdan biz, tabii ki 'Bursa' diyoruz. Bursa özelinde hem TOBB'a hem de ilgili bakanlıklara raporumuzu sunduk” ifadelerini kullandı.

Temmuz ayında gündem yoğun olacak

Temmuz ayına yoğun bir gündemle başlayacaklarını ifade eden Başkan İbrahim Burkay, 5 Temmuz’da Junioshow Fuarı ile sektör temsilcilerinin yerli ve yabancı alıcılarla buluşturacaklarını söyledi. BTSO tarafından Bursa’ya kazandırılan Yeniceabat’taki 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Külliyesi’nde ‘Şehitler Anıtı’nı açacaklarını hatırlatan İbrahim Burkay, “Ayrıca yaz döneminde BUTEKOM ve MESYEB’in de resmi açılışlarını gerçekleştireceğiz. Kirazlıyayla Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi’nin temellerini de kısa süre içerisinde atmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.