BTSO, Bursa OSB’de teknoloji geliştirme bölgesi kuracak

BTSO Başkanı Burkay, Bursa OSB sınırları içerisine teknoloji geliştirme bölgesi yapacaklarını, bu doğrultuda Bakanlıktan onay beklediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - (DÜNYA) Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yönetimi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ile BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’u ziyaret etti. Burkay, Bursa OSB sınırları içerisine teknoloji geliştirme bölgesi yapacaklarını belirterek, “Bakanlıktan onay bekliyoruz. Okulla ilgili olarak da sizler için en önemli projelerden biri bölgedeki meslek lisesi. Bu liseyi sizin alıp ileri teknoloji meslek lisesi haline getirmeniz lazım.

Butik bir koleje çok rahatlıkla dönüştürülebilecek bir yapı. Sanayi bölgesinin içinde bulunan sektörleri ele alıp buna uygun bölümleri, atölyelerle birlikte kurmak gerekiyor. Üstelik bu atölyelerin kurulmasıyla ilgili tüm maliyeti İş-Kur karşılıyor” dedi.

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak da, Türkiye’nin en eski ve köklü sanayi bölgesi olan Bursa OSB’nin 55 yıllık ciddi bir bilgi birikimine sahip olduğunu dile getirerek, “Sanayi bölgemiz, Bursa’nın toplam 13 milyar dolar ihracatı içerisinde 5,8 milyar dolarlık paya sahip. Burada büyük bir katma değer oluşuyor. Şu anda önümüzde sanayi bölgemiz içerisine bir mesleki okul ve kreş kurulmasıyla ilgili projelerimiz var. Bunların kaynaklarını yaratmaya çalışıyoruz. Ayrıca sanayi bölgemiz içerisine kamera sistemi kurmakla alakalı bir girişimimiz de var” şeklinde konuştu.