BTSO, Bursa’ya lojistik şirketi kazandırıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ihracatın merkezi Bursa’yı havayolu kargo taşımacılığında önemli bir üs haline getirmek amacıyla BTSO Lojistik AŞ kurup üyelerinin lojistik maliyetlerini minimize etmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA- BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, devam eden İstanbul–İzmir Otoyolu ve Yenişehir–Bandırma Demiryolu projelerinin Bursa’ya büyük değer katacağını belirterek, “Bu projelerle birlikte havayolu kargo taşımacılığında da atacağımız adımlarla firmalarımıza zaman ve maliyet avantajları sağlamayı hedefliyoruz. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla Yenişehir Havaalanı’mızı hava kargo taşımacılığında önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu maksatla kuracağımız BTSO Lojistik AŞ ile üyelerimizin lojistik maliyetlerini minimize ederek ihracatlarına katkı sağlarken, Bursa’mızın da bölgemiz genelinde havayolu kargo taşımacılığında önemli bir üs olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Diğer yandan önceki yıllarda olduğu gibi 2017’ye de hızlı bir başlangıç yaptıklarını anlatan Kuş, Ocak ayı içinde Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 3 fuar organizasyonuna katıldıklarını, Junioshow Fuarı’nı da 50 ülkeden 26 bin profesyonel ziyaretçiyle tamamladıklarını kaydetti.

Bursa’nın nitelikli üretimini ve ticaret potansiyelini artırmak istediklerini vurgulayan Kuş, “Bursa, Türkiye’nin ihracatında ikinci sırada yer alıyor. Yaklaşık 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahibiz. Önümüzdeki hedefleri de dikkate aldığımızda 2023 yılında ortalama 145 milyar dolarlık bir ticaretin altyapısını bugünden oluşturmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir