BTSO istihdam büroları ile seferberliğe öncülük edecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından istihdam seferberliğine destek olmak amacıyla kentin 3 ayrı bölgesine kurulacak olan istihdam ofisleri için imzalar atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından istihdam seferberliğine destek olmak amacıyla kentin 3 ayrı bölgesine kurulacak olan istihdam ofisleri için imzalar atıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, istihdam ofislerinin Bursa’nın istihdam hedefini yakalamasına öncülük edeceğini söyledi.

BTSO öncülüğünde iş arayanların kendilerine uygun işe, işverenlerin ise nitelikli işgücüne kolayca ulaşabilmesi adına kentin 3 ayrı bölgesinde istihdam ofisleri açılmasını kapsayan protokol imzalandı. Bursa’nın istihdam hedefine ulaşmasında kilit bir rol üstlenecek olan istihdam ofisleri protokolü Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün himayesinde BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen arasında imzalandı. BTSO’nun Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ana hizmet binası ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi binası ve Altıparmak ek hizmet binasında açılacak istihdam ofislerinde görevlendirilecek olan ‘İş ve Meslek Danışmanları’ bu merkezlerde İŞKUR hizmetlerine erişim, danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri verecek.

Bursa, istihdamda artan bir performans sergiliyor

Bursa iş dünyasının katkısı ve seferberlik ruhuyla tüm iş dünyasının istihdamı artırmak için çalışmaya devam ettiğini dile getiren Başkan İbrahim Burkay, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu istihdam seferberliğine Bursa iş dünyamız yüksek düzeyde katkı sağlıyor. Geçtiğimiz ay düzenlediğimiz İstihdam Şurası’nda Bursa iş dünyası olarak koyduğumuz istihdam hedefine emin adımlarla yaklaşıyoruz. İŞKUR ile imzaladığımız protokol sayesinde açılacak istihdam ofislerimizde işveren ile iş arayanları aynı platformda buluşturacağız. İş dünyamızın destekleriyle Bursa, istihdam konusunda artan bir performans göstermeye devam ediyor” dedi. Bursa Valisi İzzettin Küçük de, devletin istihdam noktasında tarihindeki en büyük destek ve teşvikleri vermesinin iş dünyasını motive ettiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir