BUİKAD Akademi Ömür Akkor’u ağırladı

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ünlü şef Ömür Akkor’u ’13.000 Yıllık Buğdayın Yolculuğu’ sunumu ile üyeleriyle buluşturdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Sanat, bilim, spor, ekonomi, teknoloji ve iş dünyası gibi alanlarda uzman kişileri, üyeler ile buluşturarak kişisel gelişime katkı koymayı hedefleyen BUİKAD Akademi’nin konuğu bu kez, Türk mutfağına gönül veren dünyaca ünlü Şef Ömür Akkor oldu. Yetenekleri doğrultusunda seçtiği mesleğinde, çok çalışarak bugüne geldiğini vurgulayan Akkor’un, hem çok okuyup hem de çok gezerek sahip çıktığı Türk mutfak kültürüne dair sunumu ilgiyle izlendi.

Buğdayın binlerce yıllık hikayesini BUİKAD üyelerine aktaran Akkor, Göbeklitepe ve ‘bereketli hilal’i, zeytinci Adıyaman’ı, onlarca çeşit hububatın vatanı Karacadağ’ı ve tüm Anadolu’yu araştırırken, karşılaştığı Türk mutfağının akıl almaz zenginliğine dikkat çekerken, bu mirası canlandırıp yeni nesillere aktarmayı nasıl hayat gayesi haline getirdiğini anlattı.

Kısa zamanda iyi işler yapan ve fark yaratan Akkor’un, açtığı Anadolu mutfağı restaurantı Zennup1844’ün hikayesini de ilk ağızdan dinleme fırsatı bulan BUİKAD üyeleri, iş hayatındaki başarısının inceliklerine dair de bilgiler edindi.

Bu konularda ilginizi çekebilir