Bulgaristan, 'Sanayi kenti'nden yatırım çağrısı yaptı

'Sanayi kenti' Kocaeli'ye gelen Bulgar heyeti, ülkelerindeki yatırım fırsatlarını aktardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Bulgaristan'dan çeşitli temaslar için kente gelen Bulgar heyeti, ülkelerindeki yatırım fırsatlarını paylaştı.  Türkiye'de erişilebilir pazar büyüklüğü ve entegre ulaşım altyapısıyla dikkati çeken Kocaeli'ye gelen Bulgar heyeti, kentteki yöneticilerle buluştu. 

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde konuşan Parvomay Belediye Başkanı Angel Papazov, ülkelerini tanıtmak ve yatırım fırsatlarını anlatmak üzere Kocaeli'ye gelerek, sanayicilerle yakın ilişki kurmak istediklerini söyledi. 

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli ile 10 yılı aşkın süredir devam eden ilişkileri olduğunu belirten Papazov, "Yakın ticari ve ekonomik ilişkileri Kocaeli ve İstanbul kentleriyle de kurmak ve sürdürmek istiyoruz" dedi. 

Papazov, Türk iş adamlarının Bulgaristan'da yatırım yapmalarından memnun olacaklarını ifade ederek, belediye başkanlarının ülkelerarası ilişkilerde köprü görevi gördüklerini, Kocaeli ve kentleri arasında köprü görevi görmek için ziyarette bulunduklarını anlattı.  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da Kocaeli'deki iş adamları için Bulgaristan'ın uygun bir yer olduğunu dile getirdi. 

Bulgar heyetinin, yapılacak yatırımları anlatmak için doğru kente geldiklerini belirten Özak, Kocaeli'nin ülkenin en büyük şehirlerinden olduğunu kaydetti. 

Özak, Kocaeli'de dev firmaların yanında orta ve küçük işletmelerin de yer aldığına işaret ederek, "Komşu ülke olan Bulgaristan ile ilişkilerin geliştirilmesi son derece memnuniyet verici" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir