BURAK ekibi yıldızlarını artırıyor

BURAK (Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi), geçtiğimiz yıl aldığı su altı dalış eğitimine yenisini ekledi. Ekip, 2 yıldızın sahibi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - DÜNYA

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Bursagaz bünyesinde kurulan BURAK (Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi), geçtiğimiz yıl aldığı su altı dalış eğitimine bir yenisini daha ekleyerek 2 yıldızın sahibi oldu. 
 
Geçtiğimiz günlerde Ayvalık Meline ve İlyos’ta gerçekleştirilen dalış eğitimi ile ekip üyeleri, geçtiğimiz yıl eğitim sonucu aldığı tek yıldızı 2 yıldıza çıkararak, yer alacağı su altı arama kurtarma faaliyetlerinde daha etkin rol oynayacak. Yapılan eğitimler hakkında bilgi veren Bröveli Profesyonel Dalış Asistanı ve BURAK Ekip Sorumlusu Yakup Akbaş, ilk gün yetkili dalış hocalarının verdiği eğitimin ardından BURAK ekibinin 18 metreye daldığını aktardı. 

Eğitimde bir yıldız dalgıç adaylarının da olduğunu söyleyen Akbaş, iki günlük eğitim sonunda ekip arkadaşlarının bir ve iki yıldızlı olarak Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) verdiği dünyanın her yerinde geçerli olan balık adam sertifikasını almaya hak kazandıklarını belirtti. İki günlük eğitime katılan ve heyecanlarını ilk günkü gibi koruyan BURAK ekibindeki arkadaşlarına teşekkür eden Akbaş, dağ arama kurtarma ve kentsel arama kurtarma çalışmalarında tecrübe sahibi olan BURAK ekibinin su altı arama kurtarma çalışmalarındaki tecrübesini de arttırmak için gayret sarf ettiklerini anlattı. Akbaş ilerleyen günlerde sualtı ilkyardım eğitimini de alacaklarını kaydetti. 

Tam teşekküllü bir arama kurtarma ekibi olmayı amaçladıklarını belirten Akbaş, “Dağ ve kentsel arama kurtarma tecrübelerimizin yanı sıra aldığımız bu eğitimin ardından su altı arama kurtarma faaliyetlerine de katılabilecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gerekli protokollerin imzalanmasının ardından ihtiyaç duyulduğu anda su altı arama kurtarma faaliyetlerine de katılacağız” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir