Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden üniversiteye fakülte jesti

Uludağ Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi’ni Bursa Büyükşehir Belediyesi yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ndeki Mimarlık Fakültesi’ne yeni ve modern bir bina kazandırılması için devreye girdi. 

Mimarlık Fakültesi’nin mevcut binasının tadilat işlerinin yapılması ve ayrıca yeni bir fakülte binası yapılmasına ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay arasında imzalandı.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün de katıldığı imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni binanın 1 yıl içinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Uludağ Üniversitesi’nin kentin gelişimine daha fazla katkı sağlaması gerektiğini hatırlatan Başkan Altepe, üniversitenin kendileri için önemli bir proje ortağı olduğunu hatırlattı. Somut olmayan miras çalışmaları kapsamında 300’e yakın eser hazırlandığını ve bu eserlerle ilgili olarak üniversitedeki tüm fakültelerle ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kentin her köşesinde restorasyon çalışmamız var. Mimarlık Fakültemiz de bu uygulamalarımızda önemli bir proje ortağımız oluyor. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Mimarlık Fakültemizden gelen talep üzerine yeni bir fakülte binası kazandırılması noktasında her türlü desteği vereceğiz. Yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yeni binanın mimari projesini fakültemiz kendisi hazırlayacak. Bizde fiziki gerçekleşme için her türlü katkıyı vereceğiz. Bir yıl içinde de bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Üniversite, kent dinamikleriyle ortak çalışıyor

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay da göreve geldiklerinde şehrin tüm dinamikleriyle uyum içinde çalışarak, üniversiteyi hak ettiği noktalara getireceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyemiz de Bursa’nın en önemli kent dinamiği. Büyükşehir Belediyemizle iyi ve uyumlu bir çalışma içindeyiz. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yapılacak mimarlık fakültesi ek binamız, öğrencilerimizin daha modern alanlarda eğitim görmesi açısından önemli” diye konuştu. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilüfer Akıncıtürk de; “Nasıl günümüzde şehirler yarışıyorsa, aynı zamanda üniversiteler de yarışıyor. Bir öğrenci üniversite tercihi yapacağı zaman önce şehre bakıyor. Şehrimiz muazzam. Sonra üniversiteye bakıyor, sonra fakülteye bakıyor hatta gelip, eğitim binaları gezdikten sonra tercihini yapıyor. Bu nedenle fiziksel mekan kalitemizi artırmalıyız. Bu da ancak kurumlar arası işbirliğiyle sağlanabilir” dedi. 

fakulte.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir