Bursa çifte fuara ev sahipliği yapacak

Kentte, 14-18 Ekim'de gerçekleştirilecek "BURTARIM 2014" ile "Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı"na 44 ülke ve yurt içinden 275 bin ziyaretçi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ'nin Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlediği "Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2014)" ile "Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı", 14 Ekim'de ziyarete açılacak. Fuarlar, özel davetliler ve basın mensupları için ise 13 Ekim Pazartesi günü kapılarını açacak. 

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa Ticaret Borsası, Bursa Ziraat Odaları, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen fuarların, 14-18 Ekim'de Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini bildirdi. 

Toplam 70 bin metrekare alanda hazırlanıyor

Türkiye'nin, tarım ve hayvancılık bakımından dünyada önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Ersözlü, "Tarım üretimi giderek artan ülkemizin tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile önemli şehri Bursa'da düzenlenen fuarlar, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salondan oluşan 40 bin metrekare kapalı alan ve 30 bin metrekare açık sergileme alanı olmak üzere toplam 70 bin metrekare alanda hazırlanmaktadır" ifadesini kullandı. 

275 bin ziyaretçi hedefleniyor

Tarım ve hayvancılık sektörünün lider firmalarını aynı çatı altında buluşturan fuarların, geçen yıl 39 ülke ve yurt içindeki 77 ilden 252 bin144 kişi tarafından ziyaret edildiğini hatırlatan Ersözlü, bu sene Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Kafkaslar'dan Rusya'ya kadar 275 bin ziyaretçi hedeflediklerini aktardı. 

44 ülkeden katılım bekleniyor

Ersözlü, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Gürcistan, Irak, İran, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Tunus, Uganda, Ukrayna ve Yunanistan başta olmak üzere 44 ülkeden ziyaretçi beklediklerine değindi. 

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, İtalya, Kosova, Moldova, Özbekistan, Sudan ve Yunanistan'dan organize edilen iş adamlarının, 14 Ekim'de katılımcı firmalar ve sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceği bilgisini veren Ersözlü, üçüncüsü organize edilen "Bursa Tarım Kongresi"nin ise "Kuraklık Gölgesinde Tarım ve Kıtlık" temasıyla 16-18 Ekim'de fuaye alanında yapılacağını duyurdu. 

Girişin ücretsiz olduğu fuarlar, 14-18 Ekim'de 09.30-18.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir