Bursa Endüstri Zirvesi yarın kapılarını açıyor

6 kıtadan ve 60 ülkeden 1100’e yakın yabancı alıcının geleceği fuar ile 250 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde yılın son fuarı olan Bursa Endüstri Zirvesi, yarın kapılarını açıyor. 

BTSO, 30 Kasım-3 Aralık tarihlerinde Bursa Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirve kapsamında, Ticari Safari Projesi ve Ekonomi Bakanlığı’nın Ur-Ge destekleri ile Kompozit, Raylı Sistemler, Makine ve Uzay Havacılık Savunma Ur-Ge projeleri ortak alım heyeti organizasyonuna imza atıyor. 6 kıtadan ve 60 ülkeden 1100’e yakın yabancı alıcının Bursa’ya geleceği organizasyonun Bursalı firmaların dış ticaret hacmine katkı sağlaması hedefleniyor. Endüstri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonu, aynı zamanda Bursa’da düzenlenen en kalabalık alım heyeti programlarından birisi olma özelliğini de taşıyor.

Fuar öncesi Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı, Bursa Sac İşleme Fuarı, Kalıp Avrasya 2017 ve Bursa Otomasyon Fuarı’nı aynı çatı altında buluşturan 2017 Bursa Endüstri Zirvesi’nin 7 ayrı salonda ziyaretçilerini ağırlayacağını söyledi. 410 katılımcı ile gerçekleştirilecek olan fuarda, stant açacak firmaların büyük bir kısmının Bursalı firmalardan oluştuğunu belirten Gülener, “Sektörün önemli markalarının yeni teknolojilerini ve ürünlerini sergileyeceği Bursa Endüstri Zirvesi 2017, endüstri liderlerini tek bir platformda topluyor. Yurt içinden ve dışından önemli ziyaretçi ve yatırımcıları çekecek zirvede, katılımcı firmalarla yabancı firmaların temsilcileri arasında ikili iş görüşmeleri yapılacak” dedi.

BTSO olarak yürüttükleri 10 ayrı Ur-Ge projesi ile Bursa iş dünyası temsilcilerinin uluslararası alandaki rekabetçiliklerine güç katmayı sürdürdüklerini vurgulayan Gülener, şunları kaydetti:

“Söz konusu projeler kapsamında gerek yurt dışı ikili iş görüşmeleri gerekse de yurt içi alım heyeti organizasyonları gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülener, “Fuar endüstrisi dünya genelinde 500 milyar dolar büyüklüğünü aşmıştır. Fuarların olduğu kentlerde her sektör canlanır. Fuar canlılıktır ve hayattır. BTSO olarak da Endüstri Zirvesi kapsamında ilk alım heyeti organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Firmalarımızın zirve kapsamında yapacakları görüşmelerde yine çok önemli işbirliklerine imza atacaklarına ve Bursa’mızın ihracatına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.”

250 milyon dolarlık iş hacmi hedefleniyor

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Endüstri Zirvesi’nin sektöre 250 milyon dolarlık bir iş hacmi oluşturmasını beklediklerini söyledi. İmalat sanayisinde Türkiye’nin en önemli markalarının zirvede stant açacağını ifade eden Ersözlü, “BTSO ile birlikte dopdolu bir fuara imza atıyoruz. En önemli markalarımız fuar merkezinde yeniliklerini sergileyecek. Yurt dışından da yüzlerce iş insanı fuara katılarak, ikili iş görüşmeleri yapacak ve ihracat bağlantıların güçlendirecek. BTSO işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonla 1100 civarında yabancı iş insanı zirveye katılacak. Bu sayı yurt dışından en yoğun katılım sağlanacağı organizasyon olarak da tarihe geçecek” dedi. Fuarın katılımcı sayısı bakımından bu yıl yüzde 10’luk bir artış sergileyeceğini kaydeden Ersözlü, sözlerine şöyle devam etti:

“40 bin metrekarelik alanda 7 holün tamamında firmalarımız stant açacak. 25 ülkeden 410 firma fuara katılıyor. Fuara katılanların yüzde 60’ı yerli firma olacak. Bu firmaların da büyük bir çoğunluğu Bursalı. Sektörümüze ayrı bir enerji katacak güzel bir fuara imza attık. Yaptıklarımızın sonuçlarını bu zirvemizde almaya başlayacağız. Fuar organizasyonu ve yurt dışından alım heyetlerinin getirilmesi konusunda bizlere destek sağlayan, stratejik ortağımız BTSO’ya teşekkür ederim.”