Bursa ile Bordo, kardeş kent olmaya hazırlanıyor

Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “Bursa ile Bordo arasındaki kardeşlik protokolü öncesinde iki şehir arasındaki ticari ilişkilerin nasıl geliştirileceği yönünde değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - DÜNYA

Bursa ile Fransa’nın Bordo kenti arasında devam eden kardeş şehir olma görüşmeleri kapsamında Fransa’ya giden Bursa heyeti olumlu izlenimlerle Bursa’ya döndü. 
 
Heyette yer alan Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “Bursa ile Bordo arasındaki kardeşlik protokolü öncesinde iki şehir arasındaki ticari  ilişkilerin nasıl geliştirileceği yönünde değerlendirmelerde bulunduk” dedi. Fransa’daki temasları sırasında Bordo Belediyesi ve Bordo Ticaret Odası’nı ziyaret ettiklerini belirten Aydın, Türkiye’nin Bordo Başkonsolos`u Fahri Türker Oba ile de bir araya geldiklerini belirtti. İki şehir arasında özellikle hayvancılığı geliştirmek ve hayvan ırkları üzerine bir çalışma yapılabileceğini dile getiren Aydın, “Heyetimizin görüşmeleri sırasında biz de iki şehir arasında Bursa`da tarım ve hayvancılığı geliştirebilmek ve üyelerimize fayda sağlamak amacıyla neler yapabiliriz konusunda istişarede bulunduk, görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
Bursa ile Bordo kenti arasında kardeşlik görüşmelerini ele almak için Fransa’ya giden heyette, Mehmet Aydın ile birlikte Fransa’nın Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Osman Orhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Protokol ve Dış İlişkiler Müdürü Hüseyin Buran, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Danışmanı Ahmet Erdönmez de yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir