Bursa OSB, engelli istihdamına odaklandı

Bursa OSB, engelli gençlerin meslek eğitimlerine dikkat çekmek ve üretime dahil olmalarının önünde hiçbir engelin olmadığını vurgulamak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde düzenlediği etkinlik ile farkındalık oluşturdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ
BURSA - Bursa OSB, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli gençlerin mesleki eğitime ve üretime dahil olmalarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla, MEB Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu ve Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliğinde 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' sloganıyla etkinlik düzenledi. Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, ‘bakışını değiştir, hayatları dönüştür’ ilkesiyle toplumda tüm engellerin aşılacağını vurguladı.

Etkinlikte konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Zorlu ve eşi Türkan Zorlu ise, “Bizim için en kıymetli yatırımlar bu okullardır. Çünkü içindeki öğrenciler, öğretmenler çok özeldir. Ülke nüfusunun yüzde 12, 29’u engelli. Bu büyük bir oran. Çocuklarımız için bu okullarımızdan daha fazlasına ihtiyacımız var. Okullarımızda bir yandan engelli vatandaşlarımızı toplumla bütünleştirirken, diğer yandan ekonominin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetişmesi için gayret gösteriyoruz” sözleriyle daha fazla yatırım çağrısı yaptı. Yıldırım Özel Eğitim Şube Müdürü Selam Çiçek de, toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artmasına, daha fazla sorumluluk alınmasını amaçladıklarının altını çizdi.

Etkinlik kapsamında, hafif düzey ve orta ağır düzey zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ile otizmli öğrencilerin atölye çalışmaları sergilendi. Halkoyunları ve özel gösteriler de gerçekleştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir