Bursa, 'yaşam kalitesi en yüksek' 21'inci şehir

Bursa, uluslararası derecelendirme kuruluşu Numbeo'nun 'Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler' listesinde 2017 yılının ilk 6 ayı ortalamasında 21. sırada yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)

Dünya genelinde binlerce kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl 'Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler' listesi oluşturan uluslararası derecelendirme kuruluşu Numbeo'nun geçen yılki listesine 28. sıradan giren Bursa, 2017 yılının ilk 6 ayı ortalamasında 21. sırada yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yaşam standartlarının ve kalitenin yükselmesinin kentin değerleriyle ve ekonomisiyle orantılı olduğuna işaret etti.

Bursa'yı geleceğe taşıyan projeleriyle örnek olan Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarının meyvesini toplamaya devam ediyor. Tarihi ve kültürel miras alanında yapılan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı yeni stadyum da hem Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödülünü almış hem de dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilmişti.

Bunun yanında İznik Gölü içinde bulunan Batık Bazilika, dünya genelinde 2014 yılının en önemli 10 keşfi arasında yer alırken, Bursa ilk kez Avrupa Komisyonu tarafından '2017 Avrupa Yeşil Başkenti' unvanına aday şehirlerarasına girmişti. Dünya genelinde bu yıl 6628 kenti yaşam kalitesi standartlarına göre kıyaslayıp her yıl 'Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirler' listesi oluşturan Numbeo'nun geçtiğimiz yılki listesine 28'inci sıradan giren Bursa, bu yılın ilk 6 ayını baz alan listede 21. sıraya yükseldi. Bursa, aldığı dereceyle yaşam kalitesini yeniden tescillemiş oldu.

"Bursa'nın gelişimi yaşam kalitesini yükseltti"

Recep Altepe, Türkiye ve dünyaya örnek yatırımlarla Bursa'nın bundan sonra daha da fazla dünya gündeminde yer alacağını belirterek, son sıralamada 7 basamak daha yükselen Bursa'nın yaşanabilir çağdaş bir kent olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ettiğini ifade etti. Yayınlanan listeye göre Bursa'nın Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek şehri olduğunun bir kez daha tescillendiğini ve son listede başka bir şehrin bulunmadığını vurgulayan Altepe, "5 yıl önce Türkiye'de birinci, dünyada da 48. ilan edilmiştik. Her geçen yıl kademeleri yükseltiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 38. sıradaydık. En son geçen yıl 28. sıraya yükselmiştik. Yapılan son çalışmayla beraber 2017'nin 6. ayında Bursa, dünyada 21. sıraya yükseldi. İlk 100'de başka bir şehrin bulunmayışı ve 21. sırada yer almamız bizim için büyük onur. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda yerimizi daha da sağlamlaştırmak. Bursa için ne yapsak az" dedi.

Bursa'nın yaşam standartlarının ve kalitenin yükselmesinin kentin değerleriyle ve ekonomisiyle orantılı olduğuna değinen Altepe, "Büyükşehirlerde yapılan bu çalışmada sağlık, şehrin suç oranı, pahalılık, nüfus, trafik ve huzur gibi birçok kriter ele alınıyor. Bursa'nın, dünya kentleri arasında 5 yıl içerisinde 48. sıradan 21. sıraya yükseldiğini görmüş oluyoruz. Bu da yapılan yatırımların, Bursa'da tüm sektörlerdeki gelişimin bir sonucudur" diye konuştu.

Recep Altepe, 2017 yılı çalışmasına göre Bursa'nın önünde sırasıyla Yeni Zelanda, Avustralya, ABD, Hollanda ve İngiltere şehirlerinin bulunduğunu ifade etti.