Bursa'da ücretsiz ''Mavi Tur'' seferleri başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya-Armutlu arasında gerçekleştirilecek seferlerin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesince denize gitme imkanı bulamayan vatandaşlara yönelik düzenlenen Mudanya-Armutlu arası ücretsiz ''Mavi Tur'' seferleri başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seferlerin başlaması nedeniyle Mudanya İskelesi'nde gerçekleştirilen törendeki konuşmasında, maddi imkansızlıklar nedeniyle denize gitme fırsatı bulamayan vatandaşların, bu değerleri en iyi şekilde yaşaması amacıyla bu yıl 6'ncısını düzenledikleri seferler sayesinde, bugüne kadar 80 bin vatandaşın denizle buluştuğunu söyledi.

Bursa'nın ovasından dağına, tarihi ve kültürel mirasından denizine kadar tüm değerlerinin vatandaşlar tarafından hissedilmesi için çaba harcadıklarını belirten Altepe, şunları kaydetti:  

''Bursa'nın güzelliklerinden biri de sahiller. Körfez artık Büyükşehir'in sınırlarında. Bunu hissettirmek için sahil düzenlemelerinden iskelelerin onarımına kadar gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Aynı zamanda körfezde de sirkülasyonun sağlanması ve bu güzelliğin herkese yaşatılması için düzenlendiğimiz ücretsiz körfez seferlerini başlatıyoruz. Denizi görme ve bu güzellikleri yaşama şansını yakalayamayan halkımızı oturdukları bölgelerden belediye otobüsleriyle alıp, buraya getiriyoruz. Onların da denizin keyfini çıkarmasını sağlıyoruz. Sadece kent merkezi değil tüm ilçelerimizden alınan vatandaşlarımız sahillerin keyfini çıkarma fırsatı buluyor."

Konuşmaların ardından Gemlik Körfezi'nde Mudanya-Armutlu arasında yapılacak sefer öncesi pasta kesen protokol üyeleri, daha sonra gemideki 450 vatandaşı el sallayarak uğurladı.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir