Bursa'da üst geçitleri vatandaş seçecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi’nin çehresini tamamen değiştirecek 9 tramvay istasyonuna yapılacak üst geçitlerin seçimini vatandaşın belirlemesi için anket başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Bursa Büyükşehir Belediyesi,  İstanbul Caddesi’nin çehresini tamamen değiştirecek 9 tramvay istasyonuna yapılacak üst geçit uygulamasının vatandaşlar tarafından belirlenmesi amacıyla anket çalışması başlattı.

Kent Meydanı ile Terminali birbirine bağlayacak olan 9.4 kilometrelik T2 tramvay hattı projesi kapsamında İstanbul Caddesi üzerine yapılacak 9 tramvay istasyonu için Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 model hazırlanırken, vatandaşların katılacağı anket sonucunda en çok oy olan 9 model uygulanacak. Vatandaşlar ayrıca belirlenen modeller dışında kendi önerilerini de anket çalışmasında sunabilecek.  

Eylül ayı sonuna kadar devam edecek anketin sonuçları yine Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinden duyurularak kamuoyu ile paylaşılacak.

9.5 kilometrelik hat

İstanbul Caddesi’nin ortasından gidecek hatta, 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. 

Yapım ihalesi kapsamında; istasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. T2 hattı çalışmaya başladığında, seferler, 12 tramvay aracıyla 2´şerli dizilerle yapılacak. İşletme hızının, T1 hattına göre daha fazla olması planlanıyor. İstasyonlar, 60 metre uzunluğunda ve üst geçitli olacak. Çalışma kapsamında enerji nakil hatları yer altına alınacak ve tüm aydınlatma sistemleri yenilenecek. Mevcut servis yolları yeni düzenleme ile ana yola dâhil edilirken, çevre düzenlemeleri ve kent girişi daha estetik bir görünüm kazanacak.

Kent Meydanı-Şehirlararası Otobüs Terminali arasındaki yeni tramvay hattının istasyonları ise; Kent Meydanı önü, Gençosman Türk Telekom altı, Beşyol Kavşağı´nın 300 metre gerisi, Beşyol Kavşağı´nın 300 metre ilerisi, Melodi Düğün Salonu önü, Orman Bölge Müdürlüğü önü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önü, Panayır Kavşağı, Kimlik Mağazası önü, AS Merkez önü, Şehirlerarası Otobüs Terminali önü noktalarında yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir