Bursa'daki fuarlara yoğun katılım bekleniyor

Bursa'da eş zamanlı fuarlara 5 günde 40 bin ziyaretçi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından 2-6 Nisan tarihlerinde düzenlenecek "Bursa 26. Uluslararası Yapı ve Yaşam' ile ''Bursa 9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri" fuarlarında, 40 bini aşkın ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor. 

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 4 salon ve fuaye alanında düzenlenecek fuarlara, 12 ülkeden 219 firma ve temsilciliğinin katılmasını beklediklerini dile getirdi. 

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki iki fuarda, toplam ziyaretçi sayısının 40 bin kişinin üzerine çıkması hedeflediklerini belirten Ersözlü, ''Ziyaretçilerin aradıkları ürünleri bir arada bulabilecekleri, tüm segmentte katılımcı firmaların olması ve Türkiye'de her gelir seviyesine hitap eden başka bir organizasyon olmaması, bu fuarların önemli özelliklerinin başında gelmektedir. Fuarlara, 5 gün boyunca koridorlardaki metrekare başına 7 ziyaretçi bekliyoruz'' diye konuştu. 

Güney Marmara bölgesindeki 40'a yakın ticaret ve sanayi odasının yönetim kurulu başkanları, komite üyeleri ile  Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) 16 Makro Projesi'nden biri olan Ticari Safari Projesi kapsamında, fuarlarda bir araya geleceğinin altını çizen Ersözlü, şunları kaydetti: 

''İlk defa gerçekleşecek bu buluşmanın, katılımcıların ticaret hacmini arttırmasını hedefliyoruz. İnşaat, doğalgaz ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını konu alacak ve sektörlerdeki tüm gelişmeleri ve yenilikleri birlikte sunacak fuarlar, yurtiçinden Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Karaman, Kütahya, Manisa, Uşak ve Yalova illeri başta olmak üzere her türlü üretimin yoğun olduğu sanayi şehirlerinden gelecek sektör temsilcileri ile katılımcı firmaları buluşturacak. Ortaya çıkacak iş hacmi ile hem inşaat sektörüne, hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.'' 

 Geleneksel hale gelen ''26. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi''ni  fuarlar, ile eş zamanlı gerçekleştireceklerini belirten Ersözlü sözlerine şöyle devam etti:  

''Kongre öncelikle, kent merkezlerinin geçmişten geleceğe taşıdığı süreklilik içindeki özgün değerlerin ortaya çıkarılmasını hedeflemektedir. Bu bağlamda, değişen yaşam pratiklerinin beraberinde getirdiği mekansal ve sosyal sorunların tartışılması amaçlanmaktadır. Ulusal ve uluslararası akademisyenlerin, araştırmacıların, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, girişimcilerin ve kentlilerin katılımıyla kapsamlı ve çok boyutlu ortam oluşturacak kongrenin ilgi alanları; kent merkezini geleceğe aktarmak, kent merkezinde buluşmak, kent merkezini yönetmek, kent merkezinde uyarlanabilirlik olarak belirtilmiştir. Kongre süresince, 'Hayata Geçmeyen Projeler' seçkisi, 'Kent Merkezini Yeniden Keşfetmek Fotoğraf Yarışması', '26. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı Kongresi Çalıştayı ve Atölyesi' Posterleri, 'Enerji Mimarlığı Atölyesi', 'Uludağ Üniversitesi Dönem İçi Çalışmaları', 'Kent İçi Konut Alanlarında Yeni Yaklaşımlar', 'Şener Özler Mimarlık ve Çocuk Resim Yarışması', 'Meydanlar', 'Kentsel Dönüşüm - Haydarpaşa Karikatürleri', 'Ali Doğanlı - Yılmaz Okumuş Fotoğrafları' sergileri sunulacak, atölye çalışmaları yapılacaktır.'' 

Bu konularda ilginizi çekebilir