BUTGEM,  3’üncü dönem eğitimlere başlıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BUTGEM, 3’üncü eğitim döneminde 27 ayrı eğitim programıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BUTGEM, 3’üncü eğitim döneminde 27 ayrı eğitim programıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor. Toplamda 10 bin saate yakın eğitimin verileceği programlara son başvuru 24 Mart tarihine kadar yapılabilecek.

Gençlere bilgi çağına ayak uydurup ileri teknolojiyi kullanarak meslek edinme ve meslek geliştirme fırsatı sunan BUTGEM, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmeye devam ediyor. Her yıl yaklaşık 3 bin gence yeni bir meslek veya mesleklerinde gelişim imkanı sunan BUTGEM 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3’üncü döneminde kapılarını kursiyerlere açmak için gün sayıyor.

İlk 2 eğitim döneminde toplam 57 kurs programında 1029 kursiyerin mezun olduğu BUTGEM’in 3’üncü döneminde ise 27 ayrı eğitim programı yer alıyor. CNC operatörlüğü, yazılım uzmanlığı, web tasarımı, 3B görselleştirme, argon kaynakçılığı, moda tasarımı ve satış pazarlama gibi 27 farklı eğitim programı BUTGEM’in Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki kompleksinde verilecek. Uzman eğitmenler tarafından toplamda 9 bin 700 saat verilecek olan eğitimler için başvurular 24 Mart tarihinde son bulacak. 

Bugüne kadar 17 binden fazla kişi meslek kazandı

BUTGEM’in sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme noktasında önemli başarılara imza attığını söyleyen BTSO ve BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Nitelikli eleman problemi işletmelerimizin en önemli sorunları arasında yer alıyor. Bugüne kadar 17 binden fazla kişiye meslek edindirme ve meslek geliştirme kursları ile nitelik kazandıran BUTGEM, sanayinin bu ihtiyacına çözüm üreten önemli bir merkez kimliğinde. Tüm gençlerimizi uluslararası kurumlar tarafından da örnek olarak gösterilen BUTGEM’in bu eğitimlerinden faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir