“Çalışın, sürdürülebilir olun, bilgiye açık olun”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından gerçekleştirilen, meslek büyüklerinin genç meslektaşlarla buluştukları, Mühendislik Yaşam Öyküleri programı devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Endüstri Mühendisi Nedret Yayla’nın oturum başkanlığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri’nin aralık ayı programının konuşmacıları, Makina Mühendisi Faruk Yıldız ve Endüstri Mühendisi G. Gündüz Andiç genç meslektaşları ile deneyimlerini paylaştılar.

Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Andiç, çalışma yaşamını ve mühendislik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Yıldız ise çalışma yaşamını, sosyal yaşamını ve mühendislik tecrübelerini genç meslektaşları ile paylaştı.

Türkiye’nin gelişmesi için çok çalışan bireylere ihtiyacı olduğunu ifade eden Gündüz Andiç, çalışmanın ve sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu ve mühendis olmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini söyledi. Faruk Yıldız da genç meslektaşlarına, işe başladıklarında bazı iş yerlerinin onlara küçük gelebileceğini fakat bu iş yerlerinde çok fazla şey öğrenerek, deneyim kazanacaklarını ifade etti. Genç meslektaşlarına daha fazla sosyal olmalarını tavsiye eden Yıldız, ekip çalışmalarına dahil olmalarını, yapacakları veya yaptıkları sosyal aktivitelerin meslek yaşamlarında genç meslektaşlarına çok fazla artılar kazandıracağını belirtti.

Program sonunda MMO Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu Yıldız, Andiç ve Yayla’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir