Cami Yapı Ekipmanları Fuarı yarın açılıyor

Kocaeli'nde yarın açılacak Cami Yapı Ekipmanları Fuarı 2 Nisan'a kadar hizmet verecek. Fuarı yurtiçi ve yurtdışından 12 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMEL ÜNAL BULUT

İSTANBUL - Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cami Yapı Ekipmanları Fuarı Kocaeli’de yarın açılıyor. 2 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuar, 120 imalatçıyı bir araya getirecek.

Aynı zamanda hac ve umre fuarlarının da gerçekleştirileceği bilgisini veren Proaktif Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, “Bu fuarımız yıllardır İstanbul’da gerçekleşiyordu. Bu yıl Anadolu’yu birbirine bağlayan bölge olarak Kocaeli’yi tercih ettik. Fuarımız 7 bin 500 metrekare üzerine kurulu bir ihtisas fuarı olacak. 120 imalatçının bir araya geleceği fuarda, cami sektörüne ürün üreten, halı imalatçıları, ahşap mihrap, mimber fabrikaları, çini fabrikaları ve çamlıca camisinin de mihrap ve mimber kapıları ilk defa sergilenecek” dedi.

Geçen yıl özellikle Almanya, Hollanda, Belçika Fransa ve İtalya’dan ciddi bir ziyaretçi akımı olduğunu anlatan Şahin, araştırmalarına göre Türkiye’deki cami mimarisini kendi camilerinde de görmek istediklerinden dolayı katılımın yüksek olduğunu belirtti.

Camilerin daha modern, daha kaliteli ürünlerle döşenmesini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Şahin, fuarla birlikte sektöre kurumsallık kimliği kazandırarak, yön vermek istediklerinin altını çizdi. Yurtiçi ve yurtdışından 12 bine yakın ziyaretçi beklediklerini, ihtisas fuarı olduğu için katılım sayısının sınırlı olduğuna dikkat çeken Şahin, hac umre fuarına katılımın ise 60 binin üzerinde olacağı öngörüsünde bulundu.