ÇEDAŞ'a mükemmellik belgesi

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), 'Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız' belgesine layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

SİVAS - Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından kaliteyi Türkiye çapında yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan Ulusal Kalite Hareketi'ne bu yıl dâhil olan Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), 'Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız' belgesine layık görüldü. ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, "Türkiye'de elektrik dağıtım şirketleri arasında bu belgeyi alan ilk şirket olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü'nün sahibi olmak" diye belirtti.

Türkiye'de örnek bir şirket olma yolunda ilerlediklerini söyleyen Akboğa, "Temmuz 2017 yılında KalDer ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni imzalayarak EFQM mükemmellik modeli çalışmalarına başladık. Mükemmellikte Yetkinlik belgesi için başvurduk. KalDer tarafından 1618 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılan saha denetimleri sonrasında İstanbul'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen törende Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız belgesini almaya hak kazandık" dedi ve Akboğa sözlerine şöyle devam etti:

"Şirket olarak kalite yolculuğunda şimdiye kadar önemli adımlar attık. Bu doğrultuda ISO 18001 (OHSAS) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 15838 Müşteri İletişim Merkezi Yönetim Sistemlerini oluşturarak bu süreçleri sertifikalandırdık. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgemizin 2015 versiyonunu alarak bu kalite belgemizin de devamlılığını sağladık. Aynı zamanda şeffaf bir yönetim anlayışı ile şirketimizin belirlediği hedeflere ulaşması için iç ve dış paydaşlarımızın memnuniyet düzeylerini ölçüyoruz. Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız belgesi almaya hak kazanan ilk elektrik şirketi olmak bizi çok mutlu etti. Kurumsal kalite kültürünü oluşturmak, geliştirmek ve sürdürmek hizmet kalitesi açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Mükemmellik Ödülü'nü almak."

Bu konularda ilginizi çekebilir