Çevik: Tarım, Konya için itici bir güçtür

İSO Türkiye'nin en büyük ikinci 500 şirketi araştırmasında Konya'dan 13 firmanın bulunmasını değerlendiren Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Çevik, "Bu sonuç şehrimiz adına tarımın itici güç olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA (Dünya) 

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Türkiye'nin en büyük ikinci 500 şirketi araştırmasında Konya'dan 13 firma listede yer aldı.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, "İkinci 500'de yer alan 13 firmanın 7'sini tarım ve tarıma dayalı şirketlerin oluşturması bizler için gurur verici. Bu sonuç şehrimiz adına tarımın itici güç olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Konya, ülkemiz tarım ve gıda sektörü açısından bir üretim üssü konumunda olup, bu konumunu da her geçen yıl yatırımları ile daha da sağlamlaştırdığını söyleyen Çevik, "Özellikle yerli firmalarımız ve üreticilerimizin başarıları, Marmara havzasına alternatif yatırım alanı konumunda olmamız gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında yatırımları şehrimize çekmektedir. Kazanılan başarılar üreticimiz, sanayimiz ve merkezi ve yerel yönetimlerimiz adına ortaktır. Tarım sektörünün önemi ve sektöre ilgi her geçen gün daha da artmaktadır ve Türkiye'nin öncü firmaları arasında daha çok tarım şirketi yer almaya devam edecektir. Tüm kurum ve kuruluşlar birbirini dengelemekte, kaynaklarını, bilgi ve teknolojisini, girişimciliğini paylaşmakta, alt ve üst yapı hizmetlerini zamanında sunmaktadır; başarının sırrı da budur" açıklamasını yaptı.

Listede kendine yer bulan firmalar ise şu şekilde: