Çevreye duyarlı tesislerin yarısı Antalya'da

Geçen yıl 22 olan "yeşil yıldız" belgeli tesis sayısı bu yılın mayıs sonu itibariyle 80'e ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Kültür ve Turizm Bakanlığından Çevreye Duyarlı Tesis (yeşil yıldız) belgesi alan konaklama tesislerinin sayısı, mayıs sonu itibariyle 80'e ulaştı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nden yapılan açıklamada, geçen yıl 22 olan yeşil yıldız belgeli tesis sayısının Mayıs 2014 sonunda 80'e ulaştığı bildirildi.

Açıklamaya göre, yeşil yıldız belgesi tesis sayısında 41 tesis ile Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya'yı 9 tesis ile İstanbul, 7'şer tesis ile İzmir ve Muğla takip etti.

Yeşil yıldız nedir 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri" projesi kapsamında Bakanlık belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterleri uygulamaları koşuluyla yıldızların yeşil olarak gösterildiği ve plaketlerinin üzerinde "Çevreye Duyarlı Tesis" ibaresinin yazıldığı bir çevre etiketi veriliyor.

Yeşil yıldızı, ilgili tebliğde belirtilen koşulları sağlayan tesisler alabiliyor. Gerekli kriterleri sağlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından denetlenerek uygun bulunan tesisler her iki yılda bir denetlenerek yeşil yıldızın devamı sağlanıyor.

Yeşil yıldız sahibi tesiste su ve enerji tasarrufu sağlanıyor. Çevreye zarar veren maddelerin tüketimi ve çevreye verdikleri zararı azaltıyor, geri dönüşümlü maddelerin kullanımını teşvik ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir