Çocuk modasının kalbi Junioshow'da atıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve BEKSİAD işbirliğiyle hazırlanan Junioshow Fuarı, kapılarını açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA-Yıl içerisinde 2 kez yapılması planlanan ve 2017 yılının ilk fuarı olan  'Junioshow 2017’ 14 Ocak tarihine kadar profesyonel ziyaretçilere açık olacak. 800 civarı yabancı iş adamının da katılacağı fuarda ayrıca, 4 ayrı kategoride yarışan genç tasarımcılar ödüllendirildi.

Fuarın açılış töreninde konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük,  2017 yılına Junioshow Fuarı’yla güzel bir başlangıç yaptıklarını söyledi. 2016 yılındaki tüm olumsuzluklara rağmen Bursa’nın ekonomik olarak büyümesini sürdürdüğünü dile getiren Vali Küçük, “İş dünyası temsilcilerimiz endişe etmesinler. Birlik ve beraberlik içerisinde, inançla yolumuza devam edeceğiz” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Junioshow’un gelişen ve büyüyen bir fuar olduğunu söyledi. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise, Junioshow Fuarı’nın bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmaların ihracatına ve tasarım odaklı büyümesine güç kattığını söyledi. Bursalı firmaların Türkiye bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’inin Bursa’dan karşılandığını ifade eden Topuk, fuarda bu sene firma sayısı bakımından yüzde 50 büyüme olduğunu belirtti. Topuk, “Yaklaşık 200 firmamız sektörümüzün yurt içindeki en önemli buluşmasında yerini aldı. Fuar kapsamında ayrıca farklı ülkelerden gelen 800’e yakın yabancı alım heyeti bebe çocuk konfeksiyonu üreticilerimizle bir araya gelecek. Bu buluşmalardan da yeni ticaret bağlantılarının ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

“Tüm dünya çocuklarını giydiriyoruz”

2017 yılı itibariyle Junioshow’un artık yılda iki kez düzenleneceğini hatırlatan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, bir sonraki fuar için alanlarını büyütme gayretinde olduklarını belirtti. Ersözlü, “Bu ay gerçekleştirdiğimiz fuarda alan yetersizliğinden ötürü çok sayıda firmamıza yer veremedik. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ve BTSO ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu. Kötü hava koşullarının yabancı katılımcıları etkileyeceğini düşündüklerini ancak korkulanın olmadığını ifade eden Ersözlü, hem BTSO hem de TÜYAP’ın katkılarıyla 50 farklı ülkeden iş adamının fuarda yer aldığını belirtti. BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise, bebe çocuk konfeksiyonu sektör temsilcilerinin ülke gelişiminin aynası olduğunu dile getirerek, “Üretimlerimizi ‘Made in Turkey’ etiketiyle tüm dünya çocuklarına giydiriyor ve Türkiye’nin bu alandaki imajına olumlu katkılar sağlıyoruz” dedi.

Genç tasarımcılar ödüllendirildi

Konuşmaların ardından Genç Tasarımcılar Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Barışı Hayal Et Sevgiyi Düşle’ temasıyla gerçekleştirilen Genç Tasarımcılar Yarışması’nda 0-1 Yaş Bebek Giysi Ürünleri Kategorisi, 1-10 Yaş Erkek Çocuk Ürünleri Kategorisi ve 1-10 Yaş Kız Çocuk Ürünleri Kategorisinde dereceye girenlere ödülleri Bursa protokolü tarafından verildi. Yarışmada ‘En İnovatif Ürün’ dalında da ödül verildi. Programa ayrıca Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses ve Bursa iş dünyası temsilcileri de katıldı.