Cumhuriyet Teknokent, orta vadede 70 firmaya ev sahipliği yapacak

Yeni kurulacak firmalara yüzde 75 oranında kira indiriminin yanı sıra girişimcilik ve kuluçka hizmeti veriyoruz. Eğitim faaliyetleri kapsamında ise üniversite-sanayi iş birliği adına her hafta bir firmamızı ve akademisyenlerimiz ziyaret ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERDAR MERCAN - Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü

Bakanlar Kurulu kararı ile 2007 yılında kurulan ve 2011 Mart ayında resmi olarak faaliyete başlayan Cumhuriyet Teknokent, konum olarak Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü yakınında yer alıyor ve 92 dönümlük alan üzerinde çalışmalarını yürütüyor. Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanda 31 firmaya ev sahipliği yapıyoruz. Teknokent olarak büyüyen bir yapıyız ve ek hizmet binası yatırımızı da devreye aldık. Yapımı devam eden ve toplamda 6 bin 491 metrekare kapalı alana sahip olan ek hizmet binamızın bu yıl tamamlanması ile özellikle Ar-Ge çalışmaları yapan ve yazılım alanında faaliyet gösteren 70 kadar firmaya çalışma imkanı sunmaya hazırlanıyoruz.

Bölge ve Türkiye sanayisinin uluslararası piyasalarla rekabet edebilir duruma gelmesi ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulabilmesi için teknolojik bilginin üretilmesi gerekiyor. Biz de ürünlerde ve üretim yöntemlerinde yeniliklerin geliştirilmesi , ürün kalitesi ve standartlarının yükselmesi amacıyla gerekli AR-GE çalışmaları için teşvik edici ve yönlendirici konumda olmaya çalışıyoruz. Bölgemizde ve üniversite-sanayi iş birliğini en üst düzeye çıkararak, ileri teknoloji üreten veya kullanan şirketlerin oluşumu ve desteklenmesi amacı içindeyiz. Yenilikçi teknolojik altyapı ile yazılım gerçekleştirme alanlarında faaliyet gösterecek şirketlere Ar-Ge çalışmalarını yürütebilecekleri ortam sağlıyoruz.

Teknoloji Transfer Ofisimiz ile farkındalık sağlıyoruz

Cumhuriyet Teknokent bünyesinde 2013 yılında kurulan Teknoloji Transfer Ofisimiz ile firmalarımıza farkındalık, tanıtım, bilgilendirme eğitimleri, proje yazılımı ve takibi, ulusal ve uluslararası destek programlarının takibi, fikri ve sinai mülkiyet hakları ile ilgili bilgi paylaşımı ve yönlendirme yapıyoruz. Ayrıca yeni kurulacak firmalara yüzde 75 oranında kira indiriminin yanı sıra girişimcilik ve kuluçka hizmetleri veriyoruz. Eğitim faaliyetleri kapsamında ise üniversite-sanayi iş birliği adına her hafta bir firmamızı ve bir akademisyenimizi ziyaret ederek hizmetlerimizi ve faaliyetlerimizi anlatıyoruz.

Bugün itibarıyla Cumhuriyet Teknokent bünyesinde yürütülen projeler kapsamında dört adet patent/faydalı model alındı. Bunlar dermokozmetik , geri dönüşüm ve veterinerlik/hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından alınan patent ve faydalı modeller.