“Daha yeşil ve güvenli bir kent oluşturmak istiyoruz”

DÜNYA Gazetesi Bursa Bölge Temsilciliği’ni ziyaret eden CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, Bölge Temsilcisi Ömer Faruk Çiftçi ile devam eden seçim çalışmalarını paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Belediye başkan yardımcılığı görevi dolayısıyla yapılan ve yapılacak olan projeler konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olduğunu vurgulayan Erdem, “Belediyecilik anlamında bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla başarılı bir noktaya geldik. Bundan sonra da çıtayı daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz. Hızla büyüyen, sürekli gelişen, aktif ve dinamik kent yapımız var. Bu süreci iyi kontrol ettiğimiz sürece, çağdaş mekanları birlikte oluşturma şansına sahip olacağız” dedi. Erdem, yeşil alanları daha fazla olan güvenli bir kent oluşturmak istediklerini vurgulayarak, “Bursa’da en fazla yeşil alan Nilüfer’de. Ancak bu bizim için yeterli değil insanların huzurlu bir şekilde vakit geçirecekleri daha fazla alan sunmayı amaçlıyoruz. İnsan odaklı yaptığımız çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Ekonomik zorluklardan dolayı belediye tarafından yapılan tahsilatlarda azalma olduğuna işaret eden Erdem, özellikle emlak vergisi tahsilatlarında yüzde 40 düşüş kaydedildiğini söyledi. Yapılan işlere karşın belediyenin çok ciddi bir borç yükü bulunmadığına dikkat çeken Turgay Erdem, belediye bütçesinin el verdiği ölçüde ilçede yaşayan vatandaşlara en kaliteli hizmeti ulaştırma gayreti içinde olacaklarını ifade etti. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamu kurumlarının ihalelerinin durdurulduğunu dile getiren Erdem, mevcut projelerle ilgili çalışmaların süreceğini aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir