Denizdeki havalimanı, Arapların Karadeniz'e ilgisini artırdı

Ordu-Giresun Havalimanı bitmeden, yabancı yatırımcıların Karadeniz'e ilgisinin artmaya başladığı ve Arap iş adamları tarafından Ordu'da 100'ün üzerinde konut alındığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bitmeden yabancı yatırımcıların Karadeniz'e olan ilgisinin arttığı bildirildi. 

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanmak üzere olan Ordu-Giresun Havalimanı dolayısıyla turizm yatırımcılarının Ordu'ya gelmeye başladığını söyledi. 

Bölgede özellikle son 7-8 aydır gözle görülür bir hareketliliğin olduğunu belirten Balkanlıoğlu, yapacakları tanıtımlarla bu ilginin daha da artmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Özellikle mayıs ayı içerisinde açılması beklenen Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Ortadoğu'dan bölgeye yoğun bir turist akışı beklendiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şu ana kadar yabancı turistlerin Karadeniz'e geldiklerinde Trabzon ve Rize'yi tercih ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti: 

"İnşallah biz de bundan sonra bu paydan faydalanmak istiyoruz. Bizim amacımız, bu illerle pastayı paylaşmak değil sadece pastayı büyütmek. Şundan eminiz ki havalimanı bölgenin istihdamına çok büyük katkı sağlayacak. Hatta kalkınmasına ve gelişmesine şimdiden hizmet etmeye başladı." 

Havalimanı sayesinde Ordu ve Giresun illerinin daha fazla yatırımcı alacağını ve yabancı turistlerin programlarında bu illerin artık olmasını beklediklerini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Bu sayede sadece fındığa dayalı bir ekonomiden ya da tek taraflı bir ekonomiden bu illerimiz kurtulmuş olacak. Bilindiği üzere turizm çok sayıda kaleme iş veriyor" diye konuştu.  

Araplar 100'ün üzerinde konut aldı  

Öte yandan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapımına başlamasının ardından Arap iş adamları tarafından Ordu'da 100'ün üzerinde konut alındığını bildiren Vali Balkanlıoğu, "Genellikle Akkuş, Ünye, Fatsa ve Kabadüz ilçelerimizde bu konutlar alındı. Arapların, aynı zamanda 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda da arazi arayışları sürüyor" şeklinde konuştu.  

Vali Balkanlıoğlu, bu rakamın bir yıl içerisinde 600, 700 civarına ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir