Denizden ve karadan “Kadına şiddete hayır”

Uludağ Soroptimist Kulübü ile Bursa Yelken Kulübü yaptıkları organizasyonla karadan ve denizden kamuoyuna “Kadına şiddete hayır” mesajı verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Kadın ve genç kızların toplumda güçlenmesi için çalışmalar yapan Uludağ Soroptimist Kulübü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tüm dünyada turuncu günler adıyla “Kadına Şiddet” konusunda farkındalık günleri olarak belirlenen 25 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında kadına şiddet konusunda birçok farklı etkinliğe imza attı.

Organize edilen etkinliklerin sonuncusu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü öncesi Bursa Yelken Kulübü iş birliği ile Mudanya Mütareke Binasının önünde gerçekleştirildi. “Kadına Şiddete Hayır” bayrakları asan 20’ye yakın yelkenli Trilye’den çıkıp Mütareke binasının önüne geldi. Ay şeklinde dizilen yelkenliler sirenlerini çalarak “Kadına Şiddete Hayır” mesajı verdi. Uludağ Soroptimist Kulübü üyeleri de kıyıdan yelkenlileri karşılayarak aynı mesajı Mudanya sahilinde paylaştı. Ellerinde konuyla ilgili farkındalık yaratan mesajların yer aldığı dövizleri tutan kulüp üyeleri ayrıca el broşürleri dağıtarak halkı bilgilendirdi.

Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Dilek Cesur, “Bugüne kadar 25 Kasım’dan bu yana Yeşim Tekstil’le birlikte yaptığımız Kelebeğin Dünyası projesi kapsamında birçok kadına hakları ve şiddete uğrama durumunda nasıl hareket edeceklerine dair bilgilendirici söyleşiler yaptık. Ayrıca sosyal medyadan da bu konuda bilgilendirme kampanyası yaparak geniş bir kitleye ulaştık. Kulübümüz yine bu konuda bilgilendirici 5 bin adet Amerikan servisi bastırarak başta Uzay Pastanesi olmak üzere Siesta Cafe, Num Num Bursa, Akeramos Sanat Merkezi’nde ve ayrıca yine proje ortağımız Yeşim Tekstil’in kadınlara yönelik yaptığı organizasyonda farkındalık yarattık. Biz sadece kadınlar için değil, tüm insanlık onuru için şiddetsiz bir yaşam mesajını veriyoruz ve “Şiddete Hayır” diyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir