Diyarbakır OSB'ye 2 yılda 827 milyon TL'lik yatırım

Karacabey Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle altyapı yatırımlarını hızlandıran Diyarbakır OSB, 2 yılda 827 milyon TL’lik yeni yatırım çekti. Halen proje ve inşaat çalışmalarını sürdüren yeni yatırımcılar 6 bin kişiye istihdam yaratacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAHİR SOLMAZ

DİYARBAKIR - Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karavil, 2013 ve 2014 yıllarında yapılan arsa tahsilerinin ardından bölgede 827 milyon TL’lik yatırım karşılığı yaklaşık 6 bin kişiye yeni istihdam yaratılacağını söyledi. 

Karavil, barış süreci, teşvik paketleri, yakın zamanda doğalgazın hizmete alınması, elektrik kesintilerinin azalması gibi olumlu gelişmelerin Diyarbakır OSB’ye yatırımcı ilgisini artırdığını belirterek, “Daha düne kadar LPG-LNG tanklarda yüksek maliyetlerde gaz kullanan sanayicilerimize nisan ayından itibaren doğalgaz hizmeti sunuyoruz. Doğalgaz altyapısına 4 milyon 680 bin TL ödendi. Doğalgazdan kaynaklı maliyetlerde yaklaşık yüzde 40 oranında düşüş sağlandı. Şu an 25 firma doğalgaz kullanıyor. Talepte bulunan tüm sanayicilere vermek için çalışmalarımız sürüyor. İlave OSB’nin doğalgaz altyapısı için de projeler hazırlandı. Toplamda 1 milyon 325 bin TL’lik projemize Karacadağ Kalkınma Ajansı 701 bin 683 TL hibe verdi” diye konuştu. OSB’nin elektrik altyapısının iyileştirilmesi için de toplam 1 milyon 269 bin TL ihale bedeli ile bir çalışma yürütüldüğünü aktaran Karavil, “Karacadağ Kalkınma Ajansı’nda alınan hibelerle elektrik altyapısının iyileştirilmesi yönünde ciddi çalışmalar yapıldı. OSB’de elektik kesintileri yok denecek seviyelere çekildi” dedi. 

Uzun yıllar maddi yetersizlikler ve doğa koşulları nedeniyle kullanılamaz hale gelen yolların bakımı, iyileştirilmesi için Karacadağ Kalkınma Ajansı ileortak bir proje yürüttükleri bilgisini veren Abdulkadir Karavil, “Bu proje kapsamında tamamen OSB’ nin bütçesinden karşılanan 6 milyon 762 bin TLile birlikte toplam 7 milyon 312 bin TL’lik bir çalışma yürütüyoruz. İlave OSB alanında fabrika inşaatlarını hemen yapmak isteyen sanayicilerimizin tahsis edilmiş parsellerine ulaşımlarını sağlamak üzere, tarla durumunda olan yollara alt temel stabilize malzeme serildi.İlave OSB’deki firmalara şantiye elektriği ve 5 bin tonluk su deposuna elektrik şebekesi de çekildi” açıklamasını yaptı.

osb.png

Diyarbakır OSB’nin yeni dönem hedefleri

►İlave OSB’nin altyapı işine ait ihale sürecinin hızlandırılması. 
►Diyarbakır OSB’ nin Atıksu Arıtma Tesisi işine ait ihale sürecinin hızlandırılması, 
►İlave OSB’nin 100 MVA’ lık enerji ihtiyacı için yeni bir trafo merkezi kurulması, 
►TCDD’den gelen ödenekle OSB’de iltisak demiryolunun yapılması için ihale sürecinin hızlandırılması. 
►OSB’nin Diyarbakır-Ergani çevre yolu ile bağlantılarının uygun hale getirilmesi için proje sürecinin hızlandırılması, XMevcut ve ilave OSB arasındaki arsalar kamulaştırılarak yeni sanayi alanları oluşturulması.

Bu konularda ilginizi çekebilir