Diyarbakır’daki çalıştayın gündemi 'iş dünyasında kadın'

Reyhan Aktar 6 Mart’taki çalıştay ile kadının iş dünyasındaki rolü hakkında çok iyi verilerin elde edileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahir SOLMAZ

DİYARBAKIR - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamaları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) ve Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) tarafından organize edilen ‘İş Dünyasında Kadın Raporu Değerlendirme Çalıştayı’ 6 Mart’ta Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ile TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Hülya Gedik Sadıklar’ın da katılacağı çalıştay ile kadının iş dünyasındaki rolü hakkında çok iyi verilerin elde edileceğini söyledi.

Reyhan Aktar, TÜRKONFED tarafından 2007 yılında yayınlanan İş Dünyasında Kadın raporunda yer alan “kadının işgücü piyasasındaki konumu ve kadın istihdamını arttırmak için hukuksal olarak yapılması gerekenler” konu başlıklarının güncelleneceği 2’nci cildin çalışmalarına başlandığını belirterek, “Söz konusu raporun önümüzdeki aylarda kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor. Güncelleme kapsamında yapılacak analiz ve değerlendirmelerin ışığında orta vadeli (3-5 yıl) politika önerileri geliştirilmesi amaçlanmakta. Bu kapsamda, rapor yazarlarımızın moderatörlüğünde bölge çalıştayları düzenlenecek.

Söz konusu toplantıların ilki, 6 Mart'ta gerçekleştirilecektir. Çalıştaya, söz konusu çalışma konularıyla ilgili, İlin ileri gelen bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, mesleki örgütler, sendikalar ve siyasi partiler davetlidir” diye konuştu.