Doğu Anadolu'nun en büyük mesire alanı Elazığ'da açıldı

Doğu Anadolu'nun en büyük mesire alanı olarak projelendirilen, içerisinde fitness alanları, spor sahaları, cami ve çok sayıda çeşmesiyle, spor aktivitelerinin gerçekleştirileceği ekipmanların yer aldığı Cip Mesire alanı törenle açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARIŞ SEDEF

ELAZIĞ - Elazığ Belediyesi tarafından projelendirilen, bölgenin en büyük mesira alanı Cip'te törenle açıldı. Görkemli bir törenle gerçekleştirilen açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Bülent Tüfenkçi, Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Tolga Ağar, Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı'nın ardından kentin dinlenme ve park ihtiyacını gidermek amacıyla hizmete sunulan Cip Mesire Alanı'nda 333 adet oturma grubu, kamelya, barbekü, cami, kafeterya, spor kompleksi, çeşme, spor sahaları, fitness alanları bulunuyor.

'Hedefimiz Elazığ' ilk 10 şehir arasına çıkarmak'

Bugün Elazığ'ın vizyon projesi olarak sundukları, çok önemli sosyal yaşam merkezi alanı olan Cip Mesire Alanı'nın açılışını yaptıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Burası 1 milyon 524 bin metrekare büyüklüğünde 333 oturma gurubu, kamelyalarıyla, barbeküsüyle geniş alana yayılmış olan çeşmeleriyle, camisiyle, kafeteryasıyla, oturma gruplarıyla, spor kompleksiyle, otoparklarıyla, bütün hemşehrilerimize sunduğumuz çok önemli bir sosyal yaşam alanı olarak hizmet verecek. Elazığ'da 2014 yılından sonra alt yapısıyla birlikte üst yapıda da birçok çalışmalara imza atarken aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışımız gereği sosyal çalışmaları da birlikte yürütmenin gayreti içinde olduk "dedi.

Elazığ yaşanabilir şehirler içerisinde 19’uncu sırada

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, "Bugün bu coşkuya bu açılışa bizlerle birlikte ortak olma isteğiniz bizi çok mutlu etmiştir. Elazığ yaşanabilir şehirlerarasında 19 il içine girmeyi başarmıştır. Yakın bir zamanda ilk 10 hedefine gireceğiz" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık "Elaziz'in güzel insanları, sizler ile burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Elazığ'a geldiğimizde Harput'a gelirdik şimdi Elazığ'a geleceğimiz de yeni bir mesire alanımız var. 1500 dönüm üzerine kurulmuş çok önemli bir kazanım olmuş" dedi.

’Cip Mesire Alanı kendi hikayesini oluşturacak’

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise şunları söyledi, "Başkanımızı tebrik ediyoruz. Elazığ'a baktığımızda çok yıldız var ama en büyük yıldız Elazığ'ın insanları vatanını, milletini seven, daima bizlerin yanında olan ve bize destek veren Elazığlılarla biz Malatyalılar olarak hep gurur duyduk. Cumhurbaşkanımızım önderliğinde AK Parti belediyeciliği önce insan diyor. İnsanın huzur bulacağı kent olmalı. Her kentin markanın bir hikâyesi var ve ben inanıyorum ki Cip Mesire Alanı kendi hikâyesini oluşturacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir