Ege kültürü Japonya'da tanıtıldı

Dışişleri Bakanlığı Yunus Emre Kültür Merkezince Japonya'nın Başkenti Tokyo'da düzenlenen "Ege Tanıtım Günleri" yoğun ilgi gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Dışişleri Bakanlığı Yunus Emre Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla İzmir Kalkınma Ajansı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın katılımıyla Japonya'nın Başkenti Tokyo'da, "Ege Tanıtım Günleri" düzenlendi.  

İzmir Kalkınma Ajansından (İZKA) yapılan açıklamaya göre, İzmir ve Ege bölgesinin kültürel ve turistik değerlerinden ticaret ve yatırım olanaklarına kadar geniş bir yelpazede Japonya'da tanıtmak amacıyla Tokyo'da düzenlenen "Ege Tanıtım Günleri" yoğun ilgi gördü.  

Japonya'daki üst düzey protokol üyeleri, medya, iş dünyası, turizm sektörü temsilcileri ile akademik çevreden oluşan yaklaşık 250 kişinin katıldığı resepsiyonla açılan etkinlikte, Ege'nin kültürel değerlerini Japon katılımcılara yakından tanıtmak amacıyla Tire'den getirilen keçe, Yenipazar'dan getirilen 8 köşeli kasket, Söke'den getirilen körüklü çizme ile dokuma ve iğne oyası ustalarının sergiledikleri ürünler misafirlerin ilgisini çekti. 

Türk aşçı Mustafa Buğday'ın hazırladığı Ege Mutfağı'na özgü yiyeceklerden ikram edilen etkinlik, Disney Maihama Hotel'de iki gün sürdü.  

Bu konularda ilginizi çekebilir