Egeli girişimci kadınlara proje desteği

Toplam bütçenin 80 bin 850 lira olarak belirlendiği projeden Aydın, Denizli ve Muğla ilinde yer alan yaklaşık 8 bin girişimci kadın faydalanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Türkiye Mikrofinans Kurumu Aydın Şubesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile proje anlaşması imzaladı. 

Mikro Kredi, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla Bölge Finans Müdürü Demet Pilevneli, projeye ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Ege Bölgesi'nde "Kadınların Girişimcilik Potansiyelinin" artırılması hedefine yönelik olarak proje üreten Türkiye Gramen Mikrofinas Programı (TGMP) Aydın şubesinin GEKA ile proje anlaşması imzalandığını belirterek, proje sonunda yaklaşık 8 bin kadına iş kurma, finansman problemleri, girişimcilik danışmanlığı, iş geliştirme, iş yönetimi ve satış artırma konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti verileceğini bildirdi. 

Üç ilde eş zamanlı olarak uygulanacak

9 ayrı merkezde 3 ay sürecek projenin Aydın, Muğla ve Denizli olmak üzere üç ilde eş zamanlı olarak uygulanacağını ifade eden Pilevneli, şunları söyledi: 

"Yapmakta olduğumuz işin küçük sermayelerle  hayatlara dokunmak olduğunun bilincinde olarak kredi verdiğimiz her kadınla keyifli bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuk sırasında bir iş kurulduğunda kadınlarımızın gayretlerine, isteklerine ve zaferlerine şahit olduk. Yaptığımız işi daha büyük kitlelere ulaştırmak ve aynı zamanda girişimci kadınların Aydın başta olmak üzere Güney Ege Bölgesi'nde sorunlarını anlamak ve çözüm üreten politikaları öğretmek istedik. GEKA ile yaptığımız proje anlaşması ile hem problemleri analiz edeceğiz hem de ekonomik hayatta ölçeğine bakılmaksızın kendi işini kurmuş olan kadınlarımızla bir arada olacağız. Onların tecrübe ve bilgilerinden faydalanacağız bizde bildiklerimizi paylaşarak Güney Ege Bölgesi'nde bir sinerji yaratacağız." 

Toplam bütçe 80 bin 850 lira

2008 yılından bu yana 10 binden fazla kadına yaklaşık 14 milyon kredi desteği sağlayarak iş kurmalarına yardımcı olduklarını hatırlatan Plevneli, toplam bütçesi 80 bin 850 lira olarak belirlenen projeden Aydın, Denizli ve Muğla ilinde yer alan  bütün girişimci kadınların faydalanabileceğini sözlerine ekledi. 

Proje Koordinatörü ve Eğitimcisi Kürşad Osal ise kadınların iş dünyasında yaşadıkları problemlerin detaylı bir şekilde ele alınacağını akademisyen ve uzman sosyologların çoklu çözüm araçları ile kadınlara rehber olacak politikalar üreteceklerini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir