Ekim ayında Bursa’da 17 yatırım teşvik aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ekim ayında Bursa’da 220 milyon liralık yatırım için 17 teşvik belgesi düzenlendi. 10 ayda alınan teşviklerin aylık ortalaması 545 milyon lira olurken, Bursa’da 10 ayda toplam 5.4 milyar liralık yatırıma teşvik verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT
BURSA – Ekim ayında Bursa’da 17 belge Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım teşviklerinden yararlandı. 9 komple yeni yatırım için belge düzenlenirken, yatırımların ekim ayı toplam tutarı 220milyon lira, ithalat tutarı ise 19.8 milyon dolar olarak kaydedildi. Teşvik belgesi düzenlenen 17 belgenin istihdamı 303 oldu. Ekim ayında en fazla yatırım otomotiv ve makinede gözlendi.

Bursa’da 10 ayda 293 belge için yatırım teşvik belgesi düzenlenirken, toplam tutar ise 5.4 milyar lira oldu. Yatırımlarla öngörülen istihdam ise 6 bin 231 kişiyi buldu. En fazla yatırım teşviki alınan ay ise mayıs ve haziran ayları oldu. Bu dönemde tekstil, otomotiv, makine gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaların ağırlıklı olarak modernizasyon, tevsi ve ürün çeşitliliği yatırımlarına yöneldiği gözlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir