Emre Taş Madencilik, yurtdışında bayi ağını genişletmek istiyor

Yurt dışında bayi ağını geliştirmek için görüşmelerinin sürdüğü bilgisini veren Emre Taş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Duran, “Bayilikler aracılğı ile orta vadede en az 20 ülkeye ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dış mekanlarda kullanılan diyabaz, bazalt andezit ve tüf türündeki taşları iki fabrikasında işleyen Emre Taş Madencilik, yurtdışında bayi ağını genişletmeyi planlıyor. Bugün itibarıyla ABD, Meksika, İngiltere, Suudi Arabistan ve İsrail’e ürünlerini gönderiklerini kaydeden Emre Taş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Duran, “Daha önce yurt dışına ürünlerimizi proje bazında sunuyorduk. Bu şekilde yapılan ihracatta devamlılığı sağlamak zorlaştı. Dolayısı ile bayilik usulü ile çalışmak bir ihtiyaç haline geldi. Biz de bu sisteme geçtik” bilgisini verdi. İsrail ve Meksika’da bayilerinin bulunduğunu belirten Duran, bu ülkelerin dışında da bayilikler oluşturmak istediklerini vurguladı.

Yurt dışında bayi ağını geliştirmek için görüşmelerinin sürdüğü bilgisini veren Yaşar Duran, “Bayilikler aracılğı ile orta vadede en az 20 ülkeye ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz” dedi. Halihazırda İki fabrika ile günlük bin ila bin 200 metrekare üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Duran, kapasiteyi de artırmayı planladıklarının altını çizdi.

Diyabaz, bazalt, andezit ve tüf türündeki taşları ebatlayıp, talep doğrultusunda yüzey işlemlerinden geçirerek pazara sunduklarını belirten Yaşar Duran, geniş bir ürün yelpazelerinin bulunduğunu belirtti. Müşterinin talebi doğrultusunda levhaların üzerine farklı yüzey işlemleri yaparak; uygulama alanına uygun özellikte doğal taş levha ve plakaları sunduklarını analatan Duran, “Dış mekanda uygulanan taşları kumlama yaparak, kullanıldığı alanda kaymayı ve düşmeyi önlüyoruz. Ayrıca levhaların yüzeylerine patinato işlemi uyguluyoruz. Bu sistem levhaların yüzeyindeki pürüzleri ortadan kaldırıyor ve rengi koyulaştırıp, levhanın daha estetik bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Diğer uygulamalarımız ise cila, hon, mucarta, kalibre, yüzey patlatma, tarama ve profil işlemleri” diye konuştu.

“Diyabez taşı ile pazarda konumumuzu güçlendireceğiz”

Ürün gamlarına en son diyabaz taşını ekledikleri bilgisini veren Yaşar Duran, “Pazara son bir yıl içinde sunduğumuz diyabaz, hem renk hem de kalite bakımından dünyada çok az bulunuyor. Ürünümüz, iç ve dış pazarda oldukça yoğun talep gördü. Özellikle bu ürünün, pazardaki konumumuzu güçlendireceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda yatırımlarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 18 yıldır hem üretip hem satış yaptıklarını ifade eden Duran, “İç pazarın yanı sıra dış pazara da önem veriyoruz. Global pazara açılmak, bugünün koşullarında gerekli bir adım. İç ve dış piyasadan aldığımız olumlu dönüşler neticesinde ikinci fabrika yatırımımızı yaptık. Böylece yatırımını yaptığımız ikinci fabrika ile birlikte günlük kapasitemiz bin ila bin 200 metrekareye yükseldi. Aldığımız talepler doğrultusunda kapasiteyi daha da artırmayı planlıyoruz” dedi.

Firmalarının 1995 yılında aile şirketi olarak kurulduğunu hatırlatan Yaşar Duran, 1998 yılında ise madencilik faaliyetlerine başladıklarını açıkladı. Ürünleri hakkında bilgi veren Duran, “Bazalt dış mekan kaplaması olarak kullanılan kaliteli taşlardan biri. Dayanıklılığı ile özellikle kış aylarında sert şartların hakim olduğu bölgelerde talep ediliyor. Ayrıca sağlam bir zemine döşendiği takdirde, aşınmaya ve kırılmaya karşı dayanıklığıyla biliniyor. Yelpazemizdeki Kayseri andeziti ise gri ve siyah renk seçenekleriyle piyasaya sürüyoruz. Özellikle villaların, binaların dış cephe kaplamalarında kullanılıyor. Bu ürün de soğuk ve sıcağı geçirmeyen bir yapıya sahip” diye konuştu.