Endüstriyel robotlar üreten Mekem Makina, ihracata ağırlık verecek

Mekem Makina Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Koç, yeni dönemde dış satışları artırmak için pazar araştırması yaptıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Fabrikalara endüstriyel robot kurulum ve programlama hizmeti veren Mekem Makina, bu robotların çevre ekipmanlarının imalatını da yapıyor. Ürünlerini Rusya, İran, Azerbaycan, Tataristan ve Cezayir’e ihraç ettikleri bilgisini veren Mekem Makina Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Koç, yeni dönemde dış satışları artırmak için pazar araştırması yaptıklarını açıkladı.

2 kilogramdan bin 300 kilogram taşıma kapasitesine kadar farklı ebatlarda robotları tesislere entegre edebildiklerini anlatan Mehmet Koç, "İstenilen ağırlık ve erişim mesafesine göre uygun robotu seçerek çözümler sunuyoruz. Proje bazlı çalıştığımız için üretimini yaptığımız ürünler, projenin büyüklüğüne göre değişiyor ve yaptığımız her sisteme göre yazılım geliştiriyoruz" dedi.

Yaptıkları sistemler sayesinde firmaların kurulumlarında maliyetleri yaklaşık yüzde 50 düşürdüklerini öne süren Mehmet Koç, bu sistemler sayesinde işletmelerde genel kalitenin de arttığını dile getirdi. Ayrıca firmaların isterse makinelerinden anlık bilgi alıp, çevre makinelerle haberleşme yapabileceğine de işaret eden Koç, "Buna ilave anlık bilgi paylaşımında bulunabilme, istendiği zaman ölçme ve değerlendirme yaparak verileri yorumlayabilen sistemler geliştiriyoruz. Verdiğimiz hizmetler sayesinde Endüstri 4.0’a geçecek firmalar için bir köprü vazifesi görüyoruz" diye konuştu.

Firma olarak yapmış oldukları her sisteme göre yazılım geliştirdiklerini ve Ar-Ge çalışmalarına verdikleri önemden bahseden Koç, " Kayseri Erciyes Teknopark içinde Mekem Ar-Ge isimli departmanda yazılım üzerine çalışmalar yapıyoruz. Burada mekanik ve elektronikçiler birleşerek, yazılımlar yapıyor. KOSGEB ve TÜBİTAK ile yürütmekte olduğumuz projelerimiz de var"dedi.
Yılda 25 ila 100 arasında robot kurabilecek teknik personele sahip olduklarını belirten Mehmet Koç, "Firmalara anahtar teslim hizmeti sağlıyoruz.Ayrıca tüm işleri kendi çatımız altında yapıyoruz. Servis hizmetini de kendi bünyemizde verdiğimiz için arıza ve hatalara hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz"ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir