Enerji santrallerinin ihtiyacını da GAP galvaniz üretiyor

Galvanizde farklı sektörlere üretim yapan GAP Galvaniz, rüzgar, güneş ve hidroelektrik santrallerinin ihtiyacı olan galvanizlerin üretimlerini sağlayarak enerji sektörünün tamamına hizmet veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSNÜGÜL ŞURGUN

GAZİANTEP - Galvaniz firmalarından 7-8'i enerji sektörüne çalışıyor. Bunlardan biri de GAP Galvaniz...

GAP Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu galvaniz sektöründe soğuk ve sıcak olmak üzere iki çeşit galvaniz olduğunu belirterek, "Biz firma olarak sıcak galvaniz üretimi de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca firma olarak enerjilerin tamamına hizmet veriyoruz. Mesela hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi santrallerine üretimi biz yapıyoruz. Bunun dışında enerji iletim hattı direkleri, enerji nakil hattı direkleri, alçak gerilim, orta gerilim ve müşterek şehir şebekesi direkleri, trafo direkleri, aydınlatma direkleri, yol, projektör ve yüksek aydınlatma, stadyum, bayrak ve reklam direkleri, her türlü boru direkler ve sıcak daldırma galvaniz üretimimiz var. Firma olarak hem üretirken hem de üretilen enerjiyi dağıtırken varız” dedi.

Şirket olarak devlet ihalelerine katıldıklarını, özel sektörle de çalıştıklarını belirten Şehitoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 15-16 tane galvaniz firmasından sadece 7-8 tanesi enerji sektörüne yönelik çalışıyor” diye konuştu.

Direk tasarımı da yapıyor

Mürsel Seçkin, Zeki Ormanlı ve Ender Aydın ile birlikte GAP Galvaniz AŞ’yi kurduklarını belirten Hüseyin Şehitoğlu “GAP Galvaniz tesislerinde 132 kV’dan 400 kV’a kadar her gerilimde enerji iletim hattı direği imal ediliyor. Bunların TEİAŞ tip testlerini yaptırdık. GAP Galvaniz, kendi deneyimli proje grubuyla her türlü direk tasarımını, statik hesaplarını ve imalat projelerini de gerçekleştiriyor. Ayrıca uluslararası kabul görmüş test istasyonlarında talep halinde yük testlerini de yapıyoruz. Bununla beraber, müşterinin verdiği direk tasarımı kullanabiliyoruz” dedi.