Erat Telekomünikasyon, yeni ürünlerle pazar payını artıracak

Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten rat Telekomünikasyon Genel Müdürü Fatih Erkan, söz konusu çalışmalar kapsamında fiber optik pazarında talep gören ve ithal yolla karşılanan fiber kablo ek kutusu üretimine başladıklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Kablo ve iletken sektöründe fiber optik kablo alanında hizmet veren Erat Telekomünikasyon, portföyüne eklediği yeni ürünlerle pazarını büyütmeyi hedefliyor. Ar-Ge kapsamında geliştirdikleri yeni ürünlerle portföylerini genişlettiklerini söyleyen Erat Telekomünikasyon Genel Müdürü Fatih Erkan, "Tamamen yerli fiber kablo ek kutusu üretimine başladık. Yerli üretim ile müşterilerimize fiyat, kapasite ve sevkiyat anlamında çıtayı yükselttik. Yaptığımız yatırımlarla söz konusu ürünün yelpazesini genişleterek, pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Fatih Erkan, söz konusu çalışmalar kapsamında fiber optik pazarında talep gören ve ithal yolla karşılanan fiber kablo ek kutusu üretimine başladıklarını bildirdi. Gelişen fiber optik sektöründe kalite, standardizasyon, farklılık ve yeniliklere yönelik çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Erkan, "Ar-Ge yatırımlarımız aralıksız sürüyor. Fiber optik sektöründe Türkiye'de üretimi olmayan ürünlerin büyük bir kısmının üretilmesi için yatırım karar aldık ve bu kapsamda çalışmalarımıza başladık" diye konuştu.

Kuzey ve Güney Afrika pazarına odaklandı

Kayseri OSB'de 3 bin metrekaresi kapalı toplam 5 bin metrekare alana sahip entegre tesislerinde son teknolojik makine ve yöntemlerle üretim yaptıklarını anlatan Fatih Erkan, yıllık 1 milyon adet fiber optik patch cord, 750 bin adet fiber optik pigtail, 75 bin adet set halinde fiber optik sonlandırma ürünü, 60 bin adet konnektörlü zırhlı, zırhsız indoor outdoor breakout kablo, 50 bin adet fiber optik arazi tipi ek kutusu ve 50 bin adet splitter üretim kapasitesiyle çalıştıkları bilgisini verdi. Telekomünikasyon sektörünün tamamına hitap ettiklerini ve Türkiye'nin alanında en yüksek üretim kapasitesine sahip firmalarından biri olduklarını belirten Erkan, öte yandan saha tip konnektörün de Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını aktardı. ISO 9001 standartlarına göre ve ISO 14001, OHSAS 18001'in gereklerini yerine getirerek üretim yaptıklarını söyleyen Erkan, standartların yanı sıra özel müşteri şartnameleri ve isteklerine göre de üretim yapabildiklerini kaydetti.

Türk Telekom, Türksat, Turkcell, SuperOnline, Vodafone ve Avea gibi firmalara hizmet verdiklerini açıklayan Erkan, başta Almanya, Bulgaristan, Rusya, Azerbaycan olmak üzere 10 ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini verdi. Nijerya, Tunus ve Cezayir gibi ülkeleri de ihracat pazarlarına kattıklarını aktaran Erkan, "Kuzey ve Güney Afrika'da da birçok ülkeyle görüşmeler yapıyoruz ve yeni anlaşmalar yapmak üzereyiz. Bu bölgelerde de ihracata başlayacağız. Şu anda üretimin yüzde 20’sini ihraç ediyoruz. İlerleyen süreçte yapacağımız yeni yatırımların faaliyete geçmesiyle alternatif ürün yelpazemizi de genişletip pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Ürün yelpazesini genişletmeyi amaçlıyor

İç pazarları hakkında da bilgi veren Fatih Erkan, makarlaşma çalışmalarını tamamlamış çok uluslu şirketlerle çalıştıklarını söyledi. Fiber optik kablo alanında Hes Kablo'nun, data kablosu, kabin ve aksesuarlarında HCS'nin yetkili satış bayisi olduklarını açıklayan Erkan, fiber optik ek cihazlarında Ilsintech'in; fiber optik test, OTDR ölçü aletlerinde VEex markasının; fiber optik temizlik ürünlerinde ise Micro Care'ın (Sticklers) Türkiye distribütörü olarak hizmet verdiklerini aktardı. Erkan, satış sonrası servis desteği hizmeti verdiklerini de anlattı. Sektörde kullanılan teknolojik ürünlerin yüzde 80'inin ithal edildiğine dikkat çeken Erkan, "Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması ve gelişmiş ülkeler arasında yer alması için teknolojik ürünler üretmeliyiz. Yerli üreticilerin yapacağı Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarına desteklerin artırılması gerekiyor. Biz de firma olarak yapacağımız yeni yatırımlar doğrultusunda ürün yelpazemizi genişletmeyi ve yerli üretimi artırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir