Erciyes, FIS Snowboard Dünya Kupası’nı ağırladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Dünya Kupası’nı ikinci kez Erciyes’te yapıyor olmamız şehrimiz ve ülkemiz için gurur kaynağı” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası’nın son etabı, Erciyes Kayak Merkezi’nde yapıldı. Yarışlara, ABD, Kanada, Çin, Japonya, İtalya gibi ülkelerin bulunduğu 19 ülkeden, 44’ü kadın olmak üzere 103 sporcu katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Dünya Kupası’nı ikinci kez Erciyes’te yapıyor olmamız şehrimiz ve ülkemiz için gurur kaynağı” dedi. Çelik, “2005 yılından bu yana yatırımlara yaklaşık 200 milyon euro harcadık. Gelecek yıllarda 200 kilometreye ulaşacak farklı zorluk derecelerindeki kayak pistleri ve Türkiye’nin en gelişmiş suni kar üretme sistemleriyle çok iyi bir kayak merkezi ortaya çıkardık. Yatırım rakamı, yaz turizmi yatırımları ve özel sektörün konaklama tesisi yatırımlarıyla, 400 milyon euroya ulaşacak” diye konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da, “Bu şampiyonaya, Erciyes ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli. Uluslararası düzeydeki sporcuları ağırlamak çok önemli. Büyük organizasyonların devamlılığını sağlamamız için şart” dedi. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı ise Dünya Kupası yarışlarını, katılan ülkelerin televizyonları ve Eurosport’un canlı yayınlarıyla yaklaşık 2 milyar kişinin izlediğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir