Erciyes Teknopark, Avrupa Çıraklık Birliği'ne üye ilk Türk şirketi oldu

Erciyes Teknopark AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, Avrupa Çıraklık Birliği'nin Avrupa genelinde çıraklık eğitiminin yaygınlaşması ve iyi uygulama örneklerinin üyeler arasında paylaşılmasını amaçladığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Avrupa Çıraklık Birliği üyeliğine kabul edilen Erciyes Teknopark AŞ, birliğe üye olan ilk Türk şirketi olma unvanını elde etti.

Malta'da 30-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Çıraklık Birliği yüksek düzeyli toplantısında Erciyes Teknopark AŞ'nin üyeliğe kabulü ilan edildi.

Çıraklık eğitiminin yaygınlaşması için çalışma yapıyor

Erciyes Teknopark AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, 2013 yılında kurulan, içlerinde Türkiye'nin de bulunduğu 35 Avrupa ülkesinin üye olduğu Avrupa Çıraklık Birliği'nin Avrupa genelinde çıraklık eğitiminin yaygınlaşması ve iyi uygulama örneklerinin üyeler arasında paylaşılmasını amaçladığını belirtti.

Hidayet Kiraz, birliğe üye olarak bulunan 208 şirket arasında Airbus, Siemens, Tesco, Bosch, Cisco, Nestle, BASF, BMW, Lufthansa Technic, Enel, Safran, Axa, General Electric gibi alanında dünyada önde gelen şirketlerinin de bulunduğunu belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Avrupa Çıraklık Birliği'ne üyeliğimizin kabulü ile Erciyes Teknopark olarak bölgedeki nitelikli personel yetiştirilmesi noktasında diğer EAFA üyeleriyle birlikte uygulamalı yeni iş yeri temelli eğitim projeleri üzerinde çalışmalarımıza hız vereceğiz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir