Erciyes Teknopark, Avrupa Çıraklık Birliği’ne üye olan ilk Türk şirketi oldu

Avrupa Çıraklık Birliği üyeliğine kabul edilen Erciyes Teknopark A.Ş, birliğe üye olan ilk Türk şirketi olma unvanını kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Avrupa Çıraklık Birliği üyeliğine kabul edilen Erciyes Teknopark A.Ş, birliğe üye olan ilk Türk şirketi olma unvanını kazandı. 30-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında Malta’da düzenlenen Avrupa çıraklık birliği yüksek düzeyli toplantısında Erciyes Teknopark A.Ş.’nin üyeliğe kabulü ilan edildi.

Ar-Ge ve inovasyon projeleri için nitelikli personel ve araştırmacı yetiştirilmesinin önemine değinen Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, “Ülkemizde ara eleman ihtiyacının ve nitelikli iş gücünün önemi her geçen gün hızla artıyor. Ar-Ge ve inovasyon projelerinin her birisi için nitelikli iş gücü gerek. Nitelikli iş gücü için iyi bir eğitimin yanında uygulama tecrübesi de gerekiyor. İşte tam bu noktada ise iş yeri temelli çıraklık eğitiminin önemi ortaya çıkıyor. Birçok Avrupa ülkesinde, çıraklık konusu ülkemizden farklı olarak lise dengi yaş gruplarından itibaren başlıyor. İleri yaşlarda da şirket içerisindeki eğitime dayanan modellerle uygulanıyor. 2013 yılında kurulan, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 35 Avrupa ülkesinin üye olduğu Avrupa Çıraklık Birliği, Avrupa genelinde çıraklık eğitiminin yaygınlaşması ve iyi uygulama örneklerinin üyeler arasında paylaşılmasını amaçlıyor. Birliğe üye olarak bulunan 208 şirket arasında Airbus, Siemens, Tesco, Bosch, Cisco, Nestle, BASF, BMW, Lufthansa Technic, Enel, Safran, Axa, General Electric gibi alanında dünyada önde gelen şirketler bulunuyor”dedi.

Kiraz, “Üyeliğimizin kabulü ile Erciyes Teknopark olarak bölgedeki nitelikli personel yetiştirilmesi noktasında diğer EAFA üyeleri ile birlikte uygulamalı yeni iş yeri temelli eğitim projeleri üzerinde çalışmalarımıza hız vereceğiz” diye konuştu.(KAYSERİ/R)