Erciyes Teknopark, Avrupa çıraklık birliğine üye oldu

Erciyes Teknopark bünyesindeki firmalara çıraklık sistemi ile kalifiye eleman sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Erciyes Teknopark, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ve aday ülkelerdeki çıraklık sisteminin geliştirilmesini hedefleyen The European Alliance for Apprenticeships (EAfA) Avrupa Çıraklık Birliği'ne üye oldu.

Erciyes Teknopark'ın Avrupa Çıraklık Birliği'ne üye olmasıyla ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Yazlık şunları aktardı:

"Avrupa Çıraklık Birliği üye ülkelerde bir yandan çıraklığın kalitesini ve çıraklığın imkanlarının arttırılmasını hedefliyor. Diğer yandan da toplumlardaki çıraklık algısının değiştirilmesini istiyor.Türkiye'de maalesef genç işsizlerin oranı yüksek durumda. Tüm gençlerin ideali üniversite mezunu olmak. Ancak mesleki eğitim ve çıraklık sisteminin yaygın olduğu ülkelere baktığımızda gençlerdeki işsizlik oranı daha düşük seviyelerde. Ülkemizde de son yıllarda üzerinde önemle durulan mesleki eğitim ve çıraklık sistemi gelişme kaydetmeye başlamış durumda" diye konuştu.

Erciyes Teknopark olarak bünyelerinde 200 şirkette, 700'den fazla nitelikli personel çalıştığını söyleyen"Yazlık sözlerine şöyle devam etti:

"Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin bölgemizde gelişmesi adına özgün projelere imza atmaya çalışıyoruz. Avrupa çıraklık birliği'ne üye olmamızdaki amaç bünyemizdeki şirketlerin nitelikli personele daha hızlı erişebilmelerini sağlamak. Belli bir tecrübeye ulaşmış kalifiye çalışanlara iş imkanının sağlanması için aracı olmak istiyoruz" dedi.

Yazlık, Avrupa Çıraklık Birliği'ne üye olmamızla çıraklık eğitimini tamamlamış bir kişinin, Erciyes Teknopark'taki firmalarla kolaylıkla iş görüşmesi aşamasına gelmeleri sağlanmış olacak diye belirtti.