Erciyes Teknopark, girişimcilere yol gösteriyor

Erciyes Teknopark, Sera Kuluçka programı ile fon arayan girişimcilere yol gösteriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Girişimci adayların fikirlerini hayata geçirip başarılı işletmelere dönüşümüne katkı sağlamak için Sera Kuluçka Merkezi’nde, gerçekleştirilen “Girişimcilikte Adım Adım Fon Bulma” semineriyle girişimci adaylarına kamusal fonlama sistemi, teknoparktaki vergi avantajları, kira indirimi ve melek yatırım ağı anlatıldı.

Erciyes Teknopark'ın teknolojik girişimciliğin merkez üssü olma yönünde çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi:

"Bölgedeki teknoloji geliştirme ekosisteminin yeterli olgunluğa erişmesi için çok daha fazla teknoloji odaklı girişimciye ihtiyaç bulunuyor. Bu sebeple biz de girişimci adaylarını teşvik etmek için Sera Kuluçka Programı adlı önemli bir program yürütüyoruz. Sera Kuluçka Programı, girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini ve bu iş fikirlerini ürüne/hizmete dönüştürüp pazara sunmalarını sağlayarak başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaç edinmiş ön kuluçka, kuluçka ve hızlandırıcı aşamaları ile benzeri olmayan ve tamamen özgün bir kuluçka modelidir" diyen Kiraz sözlerine şöyle devam etti:

"Seminerde Sera Kuluçka Merkezi hizmetleri, TÜBİTAK ve KOSGEB destekleri, kamusal fonlama sistemleri, teknoparktaki vergi avantajları ile kira indirimleri, melek yatırım ağı ve girişimcilik hikayeleri katılımcılara interaktif bir şekilde anlatıldı. Böylelikle girişimci adayları için gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin girişimci adaylara katma değer sağlamasına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda da girişimciliği hızlandırıcı teknopark faaliyetlerimiz inovatif çalışmalarla devam edecek” diye ifade etti.