Erciyes Unlu Mamulleri, makine parkını genişletti

Erciyes Unlu Mamulleri, bu yıl mantı ve makarna hattını devreye alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda sektöründe faaliyet gösteren Erciyes Unlu Mamulleri; tatlı, yufka, mayalı ekmek çeşitleri, katmer, gözleme ve bazlama gibi geniş ürün yelpazesiyle müşterilerine hizmet veriyor. Yeni dönemde ürün gamlarını genişletmek istediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Naycı, sektöre yenilikler katan bir firma olma ilkesiyle çalıştıklarını vurguladı. Bu kapsamada Ar-Ge ve inovasyon odaklı bir üretim modeliyle ilerlediklerini dile getiren Naycı, "2017 yılı başında hamburger ve sandviç işleme hattını devreye alarak hamburger, sandviç ve bazlama ambalaj makinesi ile makine parkımızı genişlettik. Ayrıca bu yıl içinde mantı ve makarna üretim hattını da faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Firmaları için önemli bir çalışmanın da şubeler konusunda olacağı bilgisini veren Mustafa Naycı, mevcut şubelerine yeni halkalar ekleyeceklerini açıkladı. Naycı, "Artan şube ve fabrikamıza eklenen yeni üretim hatlarıyla ürün çeşidi ve kapasiteyi de artırmış olacağız" diye konuştu. Sektörde 33 yıllık bir deneyime sahip olduklarını ileten Naycı, 155 kişilik bir ekiple, günlük 80 bini aşkın ekmek ve 600'den fazla ürünü üretebilecek kapasiteye sahip olduklarını ekledi. Naycı, "Bünyemizde tatlı, yaş pasta, yufka, mayalı ekmek çeşitleri, katmer, bazlama ve gözleme gibi ürünler var. Firmamız Mimarsinan OSB'de 12 bini açık, 7 bini kapalı olmak üzere toplamda 19 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor" şeklinde bilgi verdi.

Kayseri'de yaklaşık 500 firmaya ürünlerini gönderdiklerini anlatan Mustafa Naycı, "Son teknolojiye sahip makina parkımızda ürettiğimiz ürünlerimizi kısa zamanda sıcak ve taze bir şekilde müşterilerimize ulaştırıyoruz. Yeni dönemde halen 10 olan şube sayımıza bu yıl yenilerini ekleyeceğiz. Orta vadede unlu mamuller sektöründe kalite, güven ve hizmet konusunda standart belirleyen bir firma olmak temel hedefimizi oluşturuyor" diye konuştu.

Firma olarak Ar-Ge çalışmalarına verdikleri öneme değinen Naycı, şöyle devam etti: "Gıda mühendislerimizin önerileri doğrultusunda ürünlerimizin raf ömürlerinin uzun olması konusunda Ar- Ge çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda ambalajlı ürünlerimizden; çavdarlı, tam tahıllı, hamburger ve tost ekmeği gibi ekmek çeşitlerini de üreterek, ürün portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz."

Ayrıca bu yıl içinde mantı ve makarna üretim hattını da faaliyete geçirerek, İç Anadolu Bölgesi'nde unlu mamuller sektöründe en fazla ürün çeşidine sahip firma olmak istediklerine işaret eden Naycı, tesislerindeki elektriği de kendilerinin karşıladığını hatırlattı. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 320/KW kapasiteli güneş enerji santrali kurduklarını açıklayan Naycı, fabrika binasının çatısına kurulan sistem ile yenilenebilir enerji ürettiklerini aktardı. Naycı, işletmeleri için ihtiyacı olan enerjiyi ürettikleri gibi fazla olan enerjiyi de ekonomiye kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir