Ermak Makine, zirai aletler ve kule vinçte de markalaşmayı planlıyor

Yılda 624 adet transmikser üretim kapasitesi bulunan Ermak Makine, transmikser ve konveyörün yanı sıra zirai aletler ve kule vinçte de markalaşmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

KAYSERİ - Hazır beton çimento sektörüne yönelik transmikser üreten Ermak Makine, marka bilinirliği ile zirai aletler ve kule vinci üretimini artırmaya odaklandı. Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) verilerine göre, transmikser satışlarında yüzde 10'un içinde olduklarını söyleyen Ermak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arzik, transmikser ve konveyör imalatının yanı sıra zirai aletler ile kule vinci üretiminde de markalaşmayı hedefl ediklerini aktardı. Yılda 624 adet transmikser üretim kapasitesine sahip oldukları bilgisini veren Arzik, "Transmikser ve yedek parçaları, silobaz ve yedek parçaları, kongrasör ve ekipmanları, şap makineleri yedek parçaları ve beton pompası yedek parçaları üretiyoruz. Bunun yanında sac, boru ve profil işleme ve satışı da yapıyoruz. Ayrıca bünyemizde kumlama, boyama, tamir ve bakım servisi de mevcut. Yakın zamanda zirai aletler yedek parçaları ve kule vinci imalatını da bünyemize ekledik" dedi.

Yuriçinde 2 bin civarında kayıtlı müşterisi var

Erciyes Torna olarak 1991’de faaliyete başladıklarını hatırlatan Hüseyin Arzik, şu nada Kayseri OSB’de 10 bin 500 metrekaresi kapalı ve 11 bin metrekaresi de açık alanda sahip tesiste üretim çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Başta Azerbaycan, Kazakistan, İran, Irak, Filistin, Etiyopya olmak üzere toplamda 26 ülkeye ihracat yaptıklarını bildiren Arzik, ihracatın ciro içindeki payının yüzde 60 civarında olduğunu söyledi. İç pazarda kayda değer bir müşteri portföyüne sahip olduklarına dikkat çeken Arzik, “2 binin üzerinde kayıtlı müşterimiz bulunuyor. Ürün araştıma ve stratejilerimizi, müşterilerimizin ihtiyacına göre şekillendiriyoruz. Bu yıl içinde iç pazarda daha fazla satış yapmayı hedefl iyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor. Bu yatırımlarla beraber araç üstü ekipman sirkülasyonları da devam ediyor. Bu seneyi 2016’ya göre daha üst seviyede sonlandıracağımızı öngörüyoruz. Özellikle bu yıl transmikser ve beton pompası yedek parçalarında pazarlama faaliyetlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.

Mikserleri bozulma ve aşınma olmayacak şekilde çift sistemli olarak ürettiklerini söyleyen Hüseyin Arzik, ayrıca yurtdışına gönderdikleri mikserleri kullanan operatörlere teknik eğitim verdiklerini aktardı. Satış ve satış sonrası teknik hizmetin müşteri temsilcileri tarafından verildiğini kaydeden Arzik, şunları söyledi: "Ermak Makine olarak müşterilerimize her zaman yüksek standartlarda ürün ve hizmet sunmayı kendimize ilke edindik. Kalite ve müşteri odaklı yaklaşımımıza devam edeceğiz. Bu kapsamda Ar-Ge çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Bu çalışmalar aynı zamanda bize sürekli yenilemesine olanağı sağlıyor. Sektördeki diğer firmalarla uyum içinde çalışıyoruz. Ürettiğimiz mikserler, görsel olarak diğer üretici firmaların ürünlerinden farklılık gösteriyor. Transmikser imalatçıları olarak kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Bu yüzden verdiğimiz eğitimlerle elemanlarımızı sürekli geliştiriyoruz."