Eskişehir Sanayi Odası yönetiminden DÜNYA'ya ziyaret

Eskişehir Sanayi Odası yönetimi, DÜNYA Gazetesi Eskişehir Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. Ziyarette yönetim, gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Soner CAVKAYTAR

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu, Eskişehir DÜNYA'yı ziyaret etti. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve ESO Başkan Adayı Nadir Küpeli, ESO Meclis Başkanı İsmail Kunduracı, ESO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Musubeyli, EOSB Denetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva ve Gürbüz Makine Yönetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya, DÜNYA Gazetesi Eskişehir Bölge Temsilciliği'ni ziyaret ederek yeniden seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

DÜNYA Eskişehir Temsilcisi Tülay Taşkın'ın sorularını yanıtlayan Nadir Küpeli, '26 Vizyon Proje' başlığı altında 36 projeyi kent sanayisinin hizmetine sunacaklarını kaydederek, 8 alanda etkin girişimleri olacağını belirtti. Bunların; katma değer artırma projeleri, ihracat, ulaşım, altyapı, teknoloji ve dönüşüm, enerji, insan kaynağı, sosyal projeler ve katılımcı yönetim projeleri olarak sıralayan Küpeli, "Kent sanayisinde çalışan Ar-Ge personeli sayısını bin 500'e ulaştıracağız. Mevcut 17.5 milyon metrekarelik OSB alanını 35 milyon metrekareye, ihracatımızı 2 milyar dolardan 5 milyar dolara, sanayi ciromuzu 8 milyar dolardan 25 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Gelecek İçin Sanayi Grubu olarak yola çıktıklarını ifade eden Küpeli, "Eskişehir'i, tren ve raylı sistemler ile motor üretimi konusunda bir merkeze dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Kentimiz, kendi insan kaynağını yetiştiren bir sanayi yapısı içinde, teknoloji, yüksek katma değer ve Sanayi 4.0 konusunda dönüşümünü sağlamış bir cazibe merkezi olacaktır" dedi.

Yürürlüğe koyacakları projelerin odağında teknoloji ve dönüşüm olduğunu dile getiren Küpeli, "OSB bünyesinde kente yeni eğitim kurumları ve yeni bir KOBİ OSB kazandıracağız. Mevcut OSB ve İmişehir Gelişme Alanı arasındaki 5.5 kilometrelik yol bağlantısının yapılmasını sağlayacağız. Hasanbey Lojistik Merkezi Trenyolu ve Demiryolları İşletmeciliği Şirketi kurulacak, ayrıca bir GYO şirketi, rüzgar ve güneş santrali yatırımı, atık yakma tesisi, yurt dışında ihracat ofisleri, teşvik ve destek ofisi, vize ofisi, yeni sanayi kümelenmeleri gibi projelerimiz var" dedi.

Eskişehir OSB'de 2'nci güneş tarlası

EOSB Başkanlığı görevini de yürüten Küpeli, bölgede EOSB tarafından yatırımına devam edilen güneş enerji santralinin örnek bir tesis olduğunu belirterek, "Yatırımlarda en büyük maliyetlerden biri enerjidir. Enerjiyi az da olsa ucuzlatmak ve daha da önemlisi enerji açığını azaltmak amacıyla böyle bir projeye imza attık. Eskişehir OSB'de 1 megawatt gücünde güneş enerjisinden elektrik üretecek santralimiz kısa bir süre sonra devre girecek. Bu sayede sanayicilerimiz için ürettiğimiz projelere bir yenisini daha eklemiş olacağız" dedi.

EOSB iştiraklerinden EEE AŞ'nin öz kaynaklarıyla kurulan ilk güneş enerji santralinden sonra bu santralin bölgede ikinci santral olacağını hatırlatan EOSB Başkanı Küpeli, "İlk santralimiz verimli şekilde çalışıyor ve şuanda ciddi bir elektrik üretimi gerçekleştiriyor. Yapımı devam eden bu santralimizde kısa süre sonra devreye girerek sanayicilerimiz için elektrik üretmeye başlayacak" diye konuştu.