Eskişehir’de festival tadında Alışveriş Günleri başlıyor

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın 8-16 Mart tarihlerinde düzenleyeceği 10 günlük Alışveriş Günleri’ne 6 bin işletme katılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK TOPRAK

ESKİŞEHİR - 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Eskişehir, 8-16 Mart tarihleri arasında 'festival tadında' Alışveriş Günleri etkinliğine ev sahipliği yapacak. TDKB Ajansı tarafından Eskişehir’de ilk kez yapılacak etkinliğin kentteki orta ve küçük esnafa yaklaşık 15 milyon TL’lik değer katması öngörülüyor. 10 günlük etkinliğe katılacak TDKB Alışveriş Günleri logolu 6 bin işletme halka yüzde 20’ye varan indirimli alışveriş imkanı sunacak.

TDKB Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AVM’lerin alınmadığı, sadece Eskişehirli esnaf ve tüccara yönelik olan etkinliğin açılışı öncesi Doktorlar Caddesi’nden bir kortej yürüyüşü başlatılacağını belirterek, “Kortejde Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ticaret Odası üyeleri, sponsor firmalar, Anadolu Üniversitesi öğrenci kulüpleri, mehteran takımı ve 7 cüceler hazır bulunacak. Kortej Valilik meydanındaki şenlik alanına kadar sürecek. Anadolu Üniversitesi kulüpleri gösterileriyle etkinliğe renk katacak. Hamamyolu Caddesi’nde ve Vilayet Meydanı’nda 10 gün boyunca stantlar açılacak. Türkiye’yi Türkvizyon’da temsil eden Manevra grubu konser verecek”dedi. Tuna, üye işyerlerinden yapılan her 50 TL’lik alışverişe bir çekiliş hakkı kazanan kişilerin 21 Mart tarihindeki kapanış töreninde yapılacak olan büyük çekilişte birçok ödülü kazanma şansı yakalayacağını da söyledi. Çekilişte halka otomobilinde aralarında olduğu çeşitli hediyeler verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir